آیا دوربین گلکسی اس 20 اولترا می تواند جایگزین دوربین DSLR گردد؟

به گزارش درگ فایل، تقریبا در تمام نقد و آنالیز های گوشی گلکسی اس 20 اولترا، توجه ویژه ای به قابلیت های دوربین این گوشی شده است. چنین کاری اصلا تعجب آور نیست زیرا گلکسی اس 20 اولترا از ماژول دوربین غول پیکر حاوی سنسور اصلی 108 مگاپیکسلی بهره می برد. همان طور که می بینید، سال به سال دوربین گوشی های هوشمند به طور قابل توجهی بهتر می شوند. در حال حاضر، حتی یک گوشی مقرون به صرفه هم می تواند تصاویر بسیار جذابی را ثبت کند. به همین خاطر، انتظار ثبت بهترین عکس ها توسط یک گوشی 1400 دلاری، یک انتظار کاملا منطقی محسوب می گردد.

آیا دوربین گلکسی اس 20 اولترا می تواند جایگزین دوربین DSLR گردد؟

همین موضوع باعث شده که یکی از نویسندگان سایت Android Authority به فکر مقایسه این دوربین با دوربین های DSLR بیفتد. طی سال های گذشته، افرادی که می خواستند عکس های به اصطلاح حرفه ای بگیرند، احتمالا فکر می کردند که با خرید دوربین DSLR می توانند چنین کاری را انجام دهند.

حالا در این میان، این نویسنده Android Authority می گوید که یک عکاس بسیار بدی است که چند سال قبل دوربین DSLR کانون 70D را با قیمت 1200 دلار (فقط برای بدنه) خریداری نموده. به گفته او، بعد از استفاده گسترده از دوربین گلکسی اس 20 اولترا این سوال برای او مطرح شده که آیا اصلا استفاده از دوربین DSLR برای این شخص ارزش دارد یا نه. بله ما مطمئن هستیم که عکاسان حرفه ای هنوز برای قدرت و انعطاف پذیری دوربین های DSLR برای کارشان احتیاج دارند ولی برای یک کاربر معمولی که می خواهد به راحتی عکس های جذاب ثبت کند، همین موضوع صدق می نماید؟

در ادامه می توانید تصاویر ثبت شده با گلکسی اس 20 اولترا را در کنار عکس های گرفته شده توسط کانون 70D مشاهده کنید و می خواهیم در نهایت به این نتیجه برسیم که آیا این پرچم دار سامسونگ می تواند حداقل برای استفاده یک کاربر معمولی جایگزین یک دوربین DSLR حرفه ای گردد؟

محیط بیرونی در طول روز

در اولین مقایسه، محیط بیرونی در طول روز انتخاب شده است. همان طور که می بینید، دوربین گلکسی اس 20 اولترا (سمت راست) غلظت رنگ ها را تا حد زیادی افزایش می دهد ولی کانن 70D (عکس چپ) عکس تخت و خنثی ارائه داده است. برای این موضوع، مشخصاً به تفاوت های بین آسمان و چمن هر دو عکس توجه کنید.

در این مورد عکس دوربین DSLR طبیعی تر محسوب می گردد. با این حال، وقتی شما عکس هایی را در اینستاگرام به اشتراک می گذارید یا آن را برای دوستان خود ارسال می کنید، واقع گرایی چندان ضروری نیست. قرار نیست که چنین عکسی برای مسابقه عکاسی حرفه ای ارسال گردد و اکثریت کاربران می خواهند عکس های جذابی ثبت نمایند. با توجه به این دیدگاه، عکس اس 20 اولترا بهتر به نظر می رسد.

زوم

در این عکس، از حداکثر زوم لنز 18-55 میلی متری کانن 70D (تصویر سمت چپ) استفاده شده که در مقایسه با کمترین فاصله کانونی این لنز، به نوعی زوم تقریبا 3 برابری را به ارمغان می آورد. سپس برای ثبت این منظره، از زوم 3 برابری اس 20 اولترا (تصویر سمت راست) استفاده شده است.

بار دیگر در تصویر اس 20 اولترا شاهد غلظت رنگ بیشتری هستیم ولی از لحاظ شارپ بودن هر دو تصویر شرایط خوبی دارند. باید خاطرنشان کنیم دوربین تله فوتو اس 20 اولترا از زوم اپتیکال 4 برابری پشتیبانی می نماید یعنی در این زمینه نسبت به لنز 18-55 این دوربین DSLR حرف بیشتری برای گفتن دارد. برای گوشی سامسونگ باید اشاره کنیم که از زوم 4 تا 10 برابر از تکنولوژی هیبریدی استفاده می گردد که کیفیت قابل توجهی را به ارمغان می آورد و بعد از آن، زوم صرفا دیجیتالی می گردد. در این حین، در رابطه با دوربین DSLR برای خرید لنزهای زوم باکیفیت باید قیمت بسیار هنگفتی بپردازید. البته بعد از ثبت تصاویر با این دوربین ها به وسیله کراپ کردن می توانید زوم دیجیتال را شبیه سازی کنید.

جزییات بافت

این عکس احتمالا مهم ترین نمونه برای زیاد بودن غلظت رنگ عکس های گلکسی اس 20 اولترا (تصویر سمت راست) به حساب می آید. کانن 70D (تصویر سمت چپ) این جعبه را قدیمی و رنگ و رو رفته نشان می دهد که در دنیای واقعی هم این طور است ولی در عکس اولترا شاهد جعبه نو و تمیزی هستیم. اشباع رنگ هم باعث شده آجرها نسبت به واقعیت بسیار تیره تر به نظر برسند.

با این حال، در عکس اولترا شاهد ثبت جزییات بیشتری از بافت آجرها هستیم. ولی این مورد از معدود مثال هایی است که فزونی دوربین DSLR را تایید می کنیم. زیرا اگرچه بسیاری از کاربران می خواهند عکس هایشان زیبا به نظر برسد، ولی در این میان نباید واقعیت دروغین را نشان دهند.

نمای نزدیک

این عکس هم مثالی عالی برای انعطاف پذیر بودن دوربین گلکسی اس 20 اولترا (تصویر راست) در مقایسه با دوربین DSLR (تصویر چپ) محسوب می گردد. با استفاده از دوربین پرچم دار سامسونگ می توانید تا حد زیادی به سوژه نزدیک شوید و جزییات را ثبت کنید ولی این لنز دوربین کانن 70D نتوانسته چنین کاری را انجام دهید.

البته واضح است که دوربین DSLR به کاربر اجازه تعویض لنز را می دهد و برای عکس از نمای نزدیک می توانید از لنز ماکرو بهره ببرید. اما از قلم نیاندازید که این یعنی باید لنز جداگانه ای خریداری کنید و برای عکاسی در شرایط مختلف باید چند لنز همراه خود داشته باشید. همان طور که گفتیم در این مطلب ما در خصوص یک کاربر معمولی صحبت کنیم که دوربین DSLR را با لنز 18-55 خریداری نموده و قصد ندارد برای شرایط مختلف لنزهای جدیدی خریداری کند. اما گلکسی اس 20 اولترا بدون احتیاج به هزینه جداگانه به خوبی از پس ثبت چنین عکس هایی برمی آید.

حالت پرتره (بوکه)

در زمانی که تعبیه چند دوربین در بدنه گوشی ها مد نشده بود، بوکه-یا حالت پرتره-به وسیله نرم افزاری به دست می آمد. در این حالت به زبان ساده با مات شدن پس زمینه، سوژه قرار گرفته در فوکوس جلوه بهتری پیدا می نماید. حالا یک گوشی مانند گلکسی اس 20 اولترا (تصویر راست) به لطف بهره گیری از سنسور غول پیکر و لنزهای باکیفیت و البته الگوریتم های نرم افزاری پیشرفته، می توانند مانند یک دوربین DSLR مانند کانن 70D (تصویر چپ) حالت بوکه را به زیبایی عملی کند.

نکته جالب توجه در خصوص این دو عکس این است که برای اس 20 اولترا شاهد یک عکس دارای جزییات کمتری هستیم ولی در عکس 70D جزییات بیشتری می توانیم مشاهده کنیم. صرف نظر از این موضوع، هر دو عکس عالی به نظر می رسند و حالت بوکه ایجاد شده به وسیله هر دو دوربین مناسب هستند. البته شاید بعضی افراد بگویند که در این مورد، دوربین DSLR بهتر عمل نموده ولی در کل تفاوت آن ها آن قدر گسترده نیست که بتواند حمل یک دوربین سنگین را توجیه کند.

رنگ

با توجه به اینکه دوربین گلکسی اس 20 اولترا (تصویر راست) غلظت رنگ ها را افزایش می دهد، این بار هم شاهد تکرار این رویکرد هستیم. در این میان، رنگ های نقاشی دیواری موجود در عکس اولترا نسبت به عکس کانن 70D (تصویر چپ) در واقع بیشتر شبیه به نمونه واقعی است. با این حال، در عکس اولترا رنگ زرد شیر آتش نشانی بیش از حد غلیظ به نظر می رسد و 70D بار دیگر تصویر واقع گرایانه تری ثبت نموده است. اما در نهایت، ثبت رنگ واقعی شیر آتش نشانی ارزش حمل یک دوربین سنگین را دارد؟

محیط داخلی با چندین منبع نور

از بین تمام تصاویر این آزمایش، این تنها تصویری است که به سختی می توان تفاوت های مختلف را به صورت دقیق تشخیص داد و شباهت زیادی به یکدیگر دارند. تنها تفاوت حقیقی بین آن ها روشن تر بودن عکس گلکسی اس 20 اولترا (راست) است ولی در خصوص رنگ ها و شفافیت شاهد شباهت گسترده ای هستیم.

شخص

یکی از نقدهای که از دوربین گلکسی اس 20 اولترا و در کل گوشی های سامسونگ مطرح می گردد، موضوع یک دست کردن پوست صورت اشخاص است. متأسفانه در این عکس ثبت شده با اولترا (تصویر راست) شاهد این موضوع هستیم و پوست صورت به طور یکپارچه و بدون نقص خاصی ثبت شده است.

اگرچه مطمئنا بعضی از کاربران از جوان تر شدن چهره خود در تصویر راضی می شوند، اما در هر صورت کانن 70D (تصویر چپ) چهره را بسیار واقع گرایانه تر ثبت نموده است. امیدواریم سامسونگ به این نقدها گوش دهد و با ارائه به روزرسانی نرم افزاری این مشکل را رفع کند.

محیط داخلی با نور طبیعی

این یک خانه بسیار نورگیر محسوب می گردد که با کنار زدن پرده ها نور طبیعی زیادی روانه محیط داخلی می گردد. در این مثال، دوربین گلکسی اس 20 اولترا (تصویر راست) توانسته در زمینه نشان دادن روشنایی محیط داخلی بهتر عمل کند زیرا در عکس کانن 70D با محیط کم نورتری روبرو هستیم که در دنیای واقعی این طور نیست.

محیط داخلی کم نور

برای این عکس ها هم صرفا پرده ها کشیده شده اند تا نور کمتری روانه اتاق گردد. در تصویر اس 20 اولترا (راست)، پنجره بخش فوقانی بیش از حد روشن شده و باقی مناطق اتاق تا حدی تاریک شده است. در زمینه تعادل برای روشنایی محیط، عکس 70D (چپ) عملکرد بهتری داشته است.

حیوان خانگی

همان طور که انتظار داشتیم، در عکس گلکسی اس 20 اولترا (راست) ثبت شده از این گربه، شاهد روشنایی و کنتراست بیشتری نسبت به عکس 70D (چپ) هستیم. در هر صورت بسیاری از کاربران هنگام عکس دریافت از حیوان خانگی خود به دنبال نتیجه ای مانند عکس اولترا هستند و اگرچه دوربین 70D توانسته عکس واقعی تری ثبت کند، اما در نهایت افراد زیادی با ویرایش کردن آن سعی می نمایند آن را به چیزی مانند عکس اولترا شبیه نمایند. در این بین، عکس اولترا بدون ویرایش هم مناسب اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی است.

غذا

کاربران شبکه های اجتماعی به عکس دریافت از غذای خود علاقه زیادی دارند و در محیط های کم نور رستوران ها ثبت عکس های باکیفیت چندان راحت نیست. در این مورد، گلکسی اس 20 اولترا (راست) و کانن 70D (چپ) هر دو عملکرد خوبی داشته اند ولی در کمال تعجب این بار برای 70D شاهد غلظت بیشتری برای رنگ ها هستیم.

بدیهی است که دوربین های DSLR همچنان عالی هستند

کوشش ما در این مطلب، مطرح کردن این استدلال بود که یک کاربر معمولی برای ثبت عکس های مناسب احتیاجی به دوربین DSLR ندارد و این در حالی است که چنین دوربین هایی همچنان در زمینه های مختلف نسبت به گوشی ها حرف بیشتری برای گفتن دارند.

یکی از مهم ترین مزیت های دوربین DSLR در مقایسه با گوشی، بحث عمر باتری است. اگر فقط گاهی اوقات عکس می گیرید، شاید برای هفته ها یا حتی ماه ها احتیاجی به شارژ کردن دوربین نداشته باشید. حتی اگر روزانه صدها عکس می گیرید و با دوربین DSLR فیلم برداری می کنید، باز هم باتری آن عملکرد بهتری نسبت به گوشی دارد. و حتی زمانی که شارژ باتری آن تمام می گردد، می توانید یک باتری یدک در بدنه دوربین خود قرار دهید، کاری که برای گوشی نمی توان انجام داد.

یکی دیگر از مزیت های دوربین DSLR موضوع انعطاف پذیری آن است. مثلا با استفاده از کانن 70D، می توان تنظیمات متعددی را مطابق با سلیقه خود تغییر داد و ضمناًً نباید موضوع بهره گیری از لنزهای متعدد را از قلم بیندازیم. با این حال، برای انجام چنین کاری باید از عملکرد تمام این تنظیمات خبر داشته باشیم و نحوه تغییر آن ها را بدانیم و این موضوعی است که عکاسان تازه کار را از افراد حرفه ای جدا می نماید.

در نهایت باید بگوییم که موضوع کیفیت بالای دوربین گلکسی اس 20 اولترا، به معنای منسوخ شدن دوربین های DSLR نیست. به همین خاطر افراد حرفه ای برای ثبت عکس های موردنظر همیشه از دوربین های DSLR استفاده خواهند کرد و البته این روزها دوربین های حرفه ای بدون آینه به طور فزاینده ای محبوب تر می شوند و می توانند بخش زیادی از دوربین های DSLR را روانه قبرستان نمایند.

با وجود اینکه در این مطلب مشخصا به گوشی گلکسی اس 20 اولترا و دوربین کانن 70D اشاره شده، ولی مثلا می توانیم به گوشی های هواوی P40 هم اشاره کنیم که به لطف داشتن سنسور اصلی غول پیکر، در همین آنالیز های اولیه توانسته توجهات زیادی را جلب کند. در نهایت شما چه فکر می کنید؟ اگر به صورت تفننی از دوربین DSLR استفاده می کنید، آیا گوشی هایی مانند گلکسی اس 20 اولترا و هواوی P40 پرو می توانند جای این دوربین را برای شما پر نمایند؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

مقایسه دوربین گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو، گلکسی نوت 10 پلاس و شیائومی می نوت 10

منبع: Android Authority

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 27 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: dragfile.ir شناسه مطلب: 310

به "آیا دوربین گلکسی اس 20 اولترا می تواند جایگزین دوربین DSLR گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا دوربین گلکسی اس 20 اولترا می تواند جایگزین دوربین DSLR گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید