پیراسته: روزگار پیاز کاران سیاه شده

به گزارش درگ فایل، عضو شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی با انتقاد از شورای اقتصاد برای معین 596 تومانی خرید تضمینی هرکیلوگرم پیاز گفت: قیمت تمام شده هر کیلوگرم از این محصول 2000 تومان است؛ این شرایط باعث شده برخی کشاورزان از برداشت پیاز از اراضی کشاورزی خودداری کنند.

پیراسته: روزگار پیاز کاران سیاه شده

به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران، محمد علی پیراسته عضوی شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی کشور اظهار کرد: روزگار پیاز کاران سیاه شده است و محصولی که برای تولید آن هزینه زیادی شده است به قیمت ناچیزی خریداری می شود به طوری که برخی از کشاورزان حتی قید برداشت محصول خود را زده اند.

وی افزود: تنها در جنوب استان کرمان 15 هزار و 750 هکتار پیاز کاشته شده است و از هر هکتار در این منطقه 35 تا 70 تن برداشت می شود.

عضوی شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی کشور ادامه داد: هزینه هایی که کشاورز برای هر هکتار متحمل می شود با در نظر دریافت تمام هزینه های تولید از جمله اجاره زمین، ادوات کشاورزی، کاشت، داشت و برداشت و بازار رسانی 140 میلیون در هر هکتار است؛ آزاد سازی قیمت نهاده های تولید و گرانی دلار هزینه های تولید را به شدت افزایش داده است.

وی شرح داد: کشاورزان خرد معمولا 4 تا 5 هکتار و کشاورزان عمده بالای 100 هکتار کشت دارند و برای جبران ضرر و زیان آن ها لازم است که زمینه صادرات محصولات آن ها فراهم شود.

پیراسته گفت: سیاست گذاری نادرست و کاهش تقاضا برای این محصول به دلیل تعطیلی رستوران ها و کاهش خرید و صادرات قیمت آن را به شدت کاهش داده است به طوری که برای بسیاری از کشاورزان صرفه اقتصادی برای بیرون آوردن پیاز از زمین وجود ندارد.

وی با گلایه از تعیین قیمت خرید تضمینی پایین پیاز توسط شورای اقتصادی گفت: به هزینه های تولید کشاورزان توجهی نمی شود و تعیین قیمت 596 تومان برای هرکیلوگرم از این محصول نشان از این امر است.

این مقام صنفی گفت: قیمت 596 تومان قیمت پیاز توسط دولت با هزینه تمام شده 2000 تومان پیاز هم خوانی ندارد و قیمت آن از کاه نیز ارزان تر است.

پیراسته با اشاره به در پیش بودن گرما گفت: این امر باعث می شود که پیاز رسیده و بزرگ شود و بازار پسندی خود را ازدست دهد؛ تنها در 7 شهرستان در جنوب استان کرمان 100 هزار تن تا به امروز خرید تضمینی شده است و طرح دوم تولید پیاز نیز در حجمی بالغ 300 هزار تن به بازار می آید.

رئیس نظام صنفی کشاورزی جنوب استان کرمان در واکنش به اینکه چرا بیشتر از نیاز بازار پیاز کاشته می شود که امروز با این شرایط رو به شوند، گفت: الگوی کشت رعایت نمی شود و ما نمی توانیم به کشاورزان بگوییم که چه محصولی بکارد یا نکارد.

وی گفت: در حال حاضر برای گوجه فرنگی، هندوانه و سیب زمینی نیز خریدار وجود ندارد و این محصول به نرخی خریداری می شود که برای کشاورزان به صرفه نیست، درحالی که تولید گوجه فرنگی نیز در مقایسه با سال قبل کاهش یافته است.

وی در انتها صحبت های خود گفت: مقرر شده است که پیاز هایی که از کشاورزان خرید تضمینی میشود به صورت رایگان در اختیار کمیته امداد، ستاد اجرای فرمان امام و بهزیستی قرار گیرد، اما باید توجه داشت که این امر به تنظیم بازار پیاز کمکی نمیکند، زیرا باعث کاهش دوباره تقاضا در بازار خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 18 خرداد 1400 بروزرسانی: 18 خرداد 1400 گردآورنده: dragfile.ir شناسه مطلب: 1063

به "پیراسته: روزگار پیاز کاران سیاه شده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیراسته: روزگار پیاز کاران سیاه شده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید