آمریکا حاضر نیست خلیج فارس را در اختیار روسیه و چین قرار دهد

به گزارش درگ فایل، خبرنگاران - گروه بین الملل: اخیراً منابع خبری متعدد از جمله وال استریت ژورنال و آسوشیتدپرس گزارش دادند که ایالات متحده آمریکا دو سامانه موشکی پاتریوت و بعضی از هواپیماهای جنگی را از عربستان سعودی خارج می نماید.

آمریکا حاضر نیست خلیج فارس را در اختیار روسیه و چین قرار دهد

همراه دور زمین باشید و با تور ارزان روسیه از کاخ کرملین دیدن کنید و در شهرهای زیبای مسکو و سوچی گشتی بزنید و خاطرات زیبایی برای خود رقم بزنید.

طبق این گزارش، آمریکا در حالی حضور خود در عربستان را کاهش می دهد که چند ماه پیش برای مقابله با تهدیدات ایران نیروهای خود را در این پادشاهی افزایش داده بود. این اقدام در حالی صورت می گیرد که آمریکا دو سامانه ضد موشکی پاتریوت را برای محافظت از نیروهای آمریکایی و متحدانش پس از حمله موشکی اوایل امسال میلادی ایران به عراق فرستاده است.

هنوز روشن نیست که کاهش فعالیت های نظامی آمریکا در عربستان به چه دلیل است؛ با این حال آسوشیتدپرس این احتمال را مطرح می نماید که می تواند به خاطر اختلاف های اخیر این دو کشور بر سر عرضه نفت در بازار باشد.

در همین ارتباط، خبرنگار مهر گفتگویی با ریچارد مورفی دیپلمات پیشین و حرفه ای آمریکا انجام داده است که در ادامه می آید.

ریچارد مورفی دیپلمات پیشین و حرفه ای آمریکایی با 34 سال فعالیت در حوزه خاورمیانه و کشورهای عربی، در سال های جنگ ایران و عراق سفیر آمریکا در عربستان سعودی بود و سپس معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاورمیانه شد. مورفی اینک با شرکت در شبکه های بی بی سی، سی ان ان، فاکس نیوز به تحلیل درباره رویدادهای دنیا به ویژه خاورمیانه می پردازد. وی عضو هیئت امنای دانشگاه آمریکایی بیروت در لبنان نیز هست.

*وال استریت ژورنال اخیراً گزارش داد که مقامات پنتاگون در حال کاهش نیروها و تجهیزاتی هستند که به دنبال حملات علیه تأسیسات نفتی عربستان سعودی برای حفاظت از صنعت نفت این کشور به منطقه گسیل نموده بودند. دلایل این موضوع از نظر شما چیست؟

من فکر نمی کنم نقل و انتقال اخیر نیروها و تجهیزات آمریکایی به عربستان سعودی اهمیت ویژه ای داشته باشد. این نیروها و تجهیزات به عربستان در پاسخ به حمله ایران به تأسیسات نفتی سعودی اعزام شدند و نشانگر نگرانی مداوم ایالات متحده از امنیت عربستان سعودی بود. وقتی این تهدید فوری مهار شد، نیازی به این نیروها و تجهیزات اضطراری نیست.

*روابط آمریکا-عربستان مدت ها پیش از به دام انداختن خاشقجی توسط عمال سعودی در یک مکان دیپلماتیک در استانبول در معرض نگرشی راهبردی قرار داشت. توافق نفت در ازای امنیت که هسته اصلی روابط دو کشور از 1945 را تشکیل می داد با گذشت هر سال اهمیت و ارتباطش برای واشنگتن را از دست می داد. با افزایش 60 درصدی فراوری نفت خام آمریکا در سال های 2008 تا 2019 و کاهش بیش از 62 درصدی واردات نفت این کشور از خلیج فارس در همین دوره، نفت عربستان دیگر مانند گذشته برای واشنگتن حیاتی نیست. در واقع با بروز جنگ نفتی عربستان و روسیه، آشکار شد که ریاض اکنون بیشتر رقیبی برای صنعت شیل آمریکا در جذب سهم بازار دنیای است. ارزیابی شما چیست؟

من معتقدم که دلایل استراتژیک گسترده تر مشخص کننده نقل و انتقال ارتش آمریکا است و نه قیمت نفت. واشنگتن به حفظ قیمت از لحاظ پیش بینی در بازار دنیای نفت و در یک سطح علاقه دارد - جایی که فراوری آمریکا رقابتی باقی می ماند اما نفت سعودی دیگر برای مصرف آمریکا حیاتی نیست.

گرچه عربستان سعودی رقیبی برای فراوریات شیل ایالات متحده است، مهمتر این واقعیت است که این کشور و سایر فراوریکنندگان نفت خلیج فارس بازیگران دنیای هستند و عدم ثبات منطقه بر اقتصادهای اروپایی و آسیایی تأثیر دارد.

*اگرچه نفت عربستان برای آمریکا ممکن است اهمیت خود را از دست داده باشد اما کنترل ترانزیت نفت خلیج فارس برای مهار رقبای آمریکا برای واشنگتن ضروری به نظر می رسد. ارزیابی شما چیست؟

اگرچه در برخی از افراد در دولت فعلی ایالات متحده آمریکا شور و شوق کمتری نسبت به درگیری در خاورمیانه نسبت به اوایل دوره پس از جنگ دنیای دوم دارند، هیچیک حاضر نیستند از این منطقه دور شوند و آن را تحت کنترل روسیه و چین قرار دهند.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 2 مرداد 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: dragfile.ir شناسه مطلب: 439

به "آمریکا حاضر نیست خلیج فارس را در اختیار روسیه و چین قرار دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آمریکا حاضر نیست خلیج فارس را در اختیار روسیه و چین قرار دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید