ددپول و تمام! آنالیز 10 فیلم برتر باکس آفیس در هفته گذشته
به گزارش درگ فایل، حتما بهتر از ما می دانید که در روز نهم اسفند ماه برگزار خواهد شد. ابدا دل مان نمی خواهد مراسم اسکار را زیادی بزرگ کنیم و به آن شاخ و برگ بی خودی بدهیم. اما هرچه هست، هر سال تمام مراسم ها برگزار می شوند و درست آخر از همه نوبت به اسکار و انتخاب ها و نشان های اش می رسد. شاید به همین دلیل هم باشد که چشم بیش تر سینما دوستان، تحلیل گران و منتقدان سینمایی به مراسم اسکار و فیلم های برگزیده ای دوخته شده که در جریان اش معرفی می شوند.

از همه این ها که بگذریم کم تر از دو هفته تا برگزاری مرنام اسکار سال جاری زمان به جای مانده و همین موضوع بر داغ تر شدن تنور مباحث سینمایی، یاری قابل توجهی نموده است. این هفته اتفاق مهم دیگری هم افتاده که آن هم به نوبه خودش مقاله آنالیز فروش فیلم ها در سینماهای ایالات متحده یا باکس آفیس را هیجان انگیز تر از هر زمان دیگری نموده است. در ابتدای همین هفته آموزشگاه فیلم و تلویزیون بریتانیا یا همان بفتا (BAFTA) رسما برگزیدگان سال جاری اش را معرفی کرد. در میان فیلم ها، انیمیشن ها و فیلم های کوتاهی که به وسیله داوران بفتا انتخاب شده بودند، نام فیلم سینمایی The Revenant، نوترین ساخته الخاندرو گونسالس اینیاریتو، بیش از بقیه به چشم می خورد. نوترین ساخته اینیاریتو هشت هفته ای می گردد که در جدول برترین ها و پرفروش ترین های باکس آفیس جا خوش نموده و در همین مدت پیروز شده است از همایش ها و مرنام های مختلف، نشان برترین فیلم سال، برترین کارگردان سال و برترین هنرپیشه نقش اول سال را کسب کند. فیلم سینمایی The Revenant در بفتا هم به پیروزیت های اش ادامه داد و پیروز شد نشان ویژه برترین فیلم، برترین کارگردان و برترین هنرپیشه نقش اول مرد را به خودش اختصاص بدهد.
پیروزیت های چندباره The Revenant باعث شده عده زیادی از کارشناسان و تحلیل گران سینمایی بر این باور باشند که سال جاری هم ساخته ایناریتو می تواند نشان اسکار برترین فیلم سال که با ارزش ترین نشان اسکار هم هست، به خودش اختصاص بدهد. اما از سوی دیگر عده ای هستند که خلاف این نظر را دارند و معتقدند که برخلاف انتظار ها، اسکار برترین فیلم سال قرار نیست به The Revenant برسد. گروه دوم فیلم های سینمایی Spotlight نوترین اثر تام مک کارتی و بیگ شورت (The Big Short)، نوترین ساخته آدام مک کی را بخت های اصلی کسب اسکار برترین فیلم سینمایی بلند سال 2015 میلادی معرفی می نمایند. هرچه هست باید تا نهم اسفند ماه منتظر ماند و دید آیا The Revenant می تواند نوار پیروزیت های اش را تا پرده آخر ادامه بدهد یا درست در لحظه آخر فیلم های مک کارتی و مک کی می توانند نوترین ساخته ایناریتو را در راه رسیدن به اسکار ناکام نمایند.
برگردیم به جدول برترین ها و پرفروش ترین های باکس آفیس این هفته. در هفته ای که گذشت از مجموع 50 فیلمی که در بالای جدول برترین ها و پرفروش ترین های باکس آفیس حاضر بودند، 11 فیلم برای اولین بار روی پرده رفتند. همان طور که هفته های گذشته هم به این موضوع اشاره نمودیم، اکران فیلم های نوتر همواره نشان از فصل رونق سینما دارد؛ اتفاقی که در دومین ماه میلادی کم کم شکل و شمایلی جدی به خودش می گیرد و احتمالا تا اوایل تابستان سال آینده به اوج خودش خواهد رسید.
از مجموع 11 فیلم تازه وارد، مثل سه چهار هفته پیش، سه فیلم پیروز شده اند آن قدر خوب بفروشند که خودشان را تا جمع 10 فیلم برتر و پرفروش جدول بالا بکشند. نکته جالب تر این که این 3 فیلم بین رتبه های اول تا چهارم جدول جا خوش نموده اند. بقیه فیلم های تازه وارد هم بیشترشان اکران محدود داشتند و به همین دلیل نتوانستند حداقل در هفته ای که گذشت، خودشان را تا جمع مدعیان بالا بکشند. در هفته های آینده حتما درباره این فیلم ها هم سخن خواهیم گفت.
در ادامه و بدون مقدمه بیش تر می رویم سراغ 10 فیلم برتر باکس آفیس هفته گذشته و پیش از همه هم شماره 10 جدول را مورد آنالیز قرار می دهیم:
10. The Boy
هفته های اکران: 4/ فروش هفته گذشته: 3.1 میلیون دلار/ مجموع فروش 4 هفته گذشته: 31 میلیون دلار
در دو سه هفته گذشته به دفعات درباره فیلم سینمایی پسربچه (The Boy)، نوترین ساخته ویلیام برنت سخن گفته ایم. فیلمی که با بودجه ای تقریبا ناچیز ساخته شده، اما با این حساب پیروز شده است حداقل 3 برابر هزینه ای که صرف ساختن اش شده، بفروشد. البته باید اعتراف کنیم در خوش بینانه ترین حالات ممکن هم نمی توانستیم حدس بزنیم این هفته هم شاهد حضور پسربچه درمیان 10 فیلم برتر و پرفروش جدول باکس آفیس باشیم. فیلم دو هفته پیش به جایگاه نهم رسیده بود و معمولا بعید است، فیلمی که تا سکوی نهم پایین آمده، در عرض یک هفته، تنها یک پله دیگر سقوط کند؛ جوری که بتواند خودش را در میان 10 برتر حفظ کند. اما این اتفاق برای پسربچه افتاده تا در چهارمین هفته اکران اش هم بتواند در میان برترین ها و پرفروش ترین ها جا خوش کند.
فیلم سینمایی پسربچه در هفته ای که گذشت 764 سالن سینمای اش را از دست داد. سالن هایی که از آن ها برای نمایش فیلم های تازه از راه رسیده استفاده شده است. البته با وجود این تعداد سالن کم تر، کاهش فروش فیلم چندان هم ناامیدنماینده نیست. پسربچه در مقایسه با دو هفته پیش تنها 22.5 درصد کم تر فروخته تا هم چنان بتواند خودش را در میان جدول 10 برتر باکس آفیس حفظ کند. همه این ها در حالی اتفاق می افتد که اکران دنیای فیلم هنوز کلید نخورده است. همان طور که در بالا هم اشاره نمودیم، برای این فیلم چیزی درحدود 10 میلیون دلار هزینه شده است؛ اما با این وجود مجموع فروش فیلم در سینماهای ایالات متحده آمریکا بیش از 31 میلیون دلار بوده.
بدون شک یکی از عوامل پیروزیت پسربچه، هنرپیشه نقش اول آن است. برنت باهوش برای نقش اول فیلم اش از لورن کوهن دعوت به همکاری نموده است. کوهنی که به واسطه نقش آفرینی در مجموعه سریال های تلویزیونی مردگان متحرک (The Walking Dead) برای خودش نام و رسمی به هم زده. همین می تواند به تنهایی به سینما دوستان انگیزه کافی برای تجربه فیلم راه بدهد. البته عدم وجود فیلم های ژانر ترس و وحشت در این فصل هم می تواند به محبوب تر شدن پسربچه یاری نموده باشد. هرچه هست، بعید به نظر می رسد طی هفته های آینده شاهد حضور این فیلم در میان 10 برتر جدول باکس آفیس باشیم.
9. Ride Along 2
هفته های اکران: 5/ فروش هفته گذشته: 4.5 میلیون دلار/ مجموع فروش 5 هفته گذشته: 83 میلیون دلار
قسمت دوم از مجموعه فیلم های Ride Along هم برای مدتی طولانی است که در جدول برترین ها و پرفروش ترین های باکس آفیس حضور دارد؛ تقریبا از اولین روز سال 2016 میلادی! فیلم سینمایی Ride Along 2 تا این جا که یک ماه و نیم از سال 2016 میلادی می گذرد، یکی از پول سازترین عناوین به نمایش درآمده درسینماهای ایالات متحده به شمار می رود. فیلم با این که جزو محصولات درجه یک و تراز اول طبقه بندی نمی گردد، اما برنامه اکران درست و درمانی داشته و با استفاده از همین ترفند هم پیروز شده است، حسابی بفروشد و در میان سینما دوستان به محبوبیت دست پیدا کند. همان طور که در هفته های گذشته هم به این موضوع اشاره نمودیم، Ride Along 2 زمانی اکران شد که نوترین قسمت از مجموعه فیلم های (Star Wars) حسابی فروخته بود و همه دوست داشتند یک کمدی سطح میانه تماشا نمایند.
در کنار این هایی که گفتیم، هنرپیشه نقش اول مرد Ride Along 2 هم نقش بسزایی در فروش اش داشته. شاید تا همین دو سه ماه پیش همه آیس کیوب را با فیلم های کمدی دست چندم اش می شناختند؛ اما اکران فیلم سینمایی خوش ساخت بچه ناف کامپتون (Straight Outta Compton) که در بخشی از آن زندگی نامه آیس کیوب به عنوان یکی از اعضای گروه موسیقی NWA به تصویر کشیده می گردد، باعث شد تا سینما دوستان به Ride Along 2 هم روی خوش نشان بدهند و از اکران اش استقبال نمایند. فیلم در هفته ای که گذشت 608 سال سینمای اش را از دست داد؛ اما در کمال تعجب این تعداد کاهش سالن تاثیر مستقیمی بر فروش فیلم نگذاشته و Ride Along 2 در مقایسه با دو هفته پیش تنها 1.3 درصد کم تر فروخته است. البته مثل پسربچه احتمالا این آخرین هفته ای است که شاهد حضور نوترین ساخته تیم استوری در میان 10 فیلم برتر و پرفروش باکس آفیس هستیم.
صرفا برای اطالاعات عمومی، فیلم سینمایی Ride Along 2 با وجود بودجه 40 میلیون دلاری که صرف ساخت اش شده، تا این لحظه پیروز شده است در سطح دنیای بیش از 108 میلیون دلار بفروشد.
8. The Choice
هفته های اکران: 2/ فروش هفته گذشته: 5.2 میلیون دلار/ مجموع فروش 2 هفته گذشته: 13 میلیون دلار
فیلم سینمایی The Choice که محصول همین سال 2016 میلادی هم هست، در هفته ای که گذشت، دومین هفته اکران اش را پشت سر می گذاشت. اگر مقاله هفته گذشته آنالیز برترین ها و پرفروش ترین های باکس آفیس را مطالعه نموده باشید، حتما می دانید که فیلم سینمایی The Choice نه ساختار درست و درمانی دارد و نه قرار است با روایتی که برای تان تعریف می نماید، شما را پای صفحه نمایش گر نگه دارد. صرفا راس کنز، کارگردان فیلم، با هوشمندی از خلا فیلم های احساسی در این فصل از سال استفاده نموده و با ارایه محصولی سردستی اما پر از کلیشه های ژانر درام بیننده ها را به سالن های سینما کشانده است. فیلم سینمایی The Choice با این که در هفته گذشته هیچ کدام از سالن های سینمای اش را از دست نداده، اما در مجموع در مقایسه با هفته پیش از آن 13.8 درصد کم تر فروخته تا مستقیما از رتبه پنجم تا هشتم سقوط آزاد کند.
در حال حاضر فیلم سینمایی The Choice در 2631 سالن سینمای کشور استان متحده برنامه اکران دارد؛ اما با این حال پیروز شده به طور میانگین در هر کدام از این سالن های نمایش تنها 1982 دلار بفروشد. این میزان میانگین فروش از تمام فیلم هایی که در هفته گذشته در جدول 10 برتر باکس آفیس حضور داشتند، کم تر است. همان طور که هفته گذشته هم به این موضوع اشاره نمودیم، کارگردان The Choice برای ساخت این فیلم از هنرپیشه های دست چندمی مثل بنجامین واکر و ترسا پالمر دعوت به همکاری نموده است. با این حساب، حتی هنرپیشه های درست و درمانی هم در فیلم سینمایی The Choice بازی نمی نمایند تا سینمادوستان را به تجربه فیلم تشویق نمایند. البته در نظر داشته باشید که فیلم هنوز اکران دنیای اش را شروع ننموده است و صرفا در سالن های سینمای ایالات متحده برنامه اکران دارد. فیلم با این که از کاربران سایت IMDB به طور میانگین نمره 6.1 از 10 گرفته، اما ابدا به مذاق منتقدان و تحلیل گران سینمایی خوش نیامده؛ جوری که منتقدان به طور میانگین برای فیلم سینمایی The Choice، نمره 7 از 100 را ثبت نموده اند.
7. Star Wars: The Force Awakens
هفته های اکران: 9/ فروش هفته گذشته: 6.2 میلیون دلار/ مجموع فروش 9 هفته گذشته: 914 میلیون دلار
اولین شگفتی جدول برترین ها و پرفروش ترین های باکس آفیس هفته ای که گذشت، از همین رتبه هفتم اش شروع می گردد. قسمت هفتم از مجموعه فیلم های جنگ ستارگان (Star Wars) یا همان نیرو برمی خیزد (The Force Awakens) در هشت هفته ای که از اکران اش می گذشت، هرگز روی سکویی پایین تر از سوم نشسته بود. اما در هفته ای که گذشت، در کمال ناباوری، نیرو برمی خیزد در مقایسه با هفته های پیش از آن آن قدر کم تر فروخت که مستقیما رتبه سوم اش را با هفتم تعویض کرد. پیش از این تصور می کردیم تا هفته ها می توانیم شاهد حضور نیرو برمی خیزد در میان 10 فیلم برتر و پرفروش باکس آفیس باشیم. اما با توجه به شرایطی که در اکران های هفته گذشته رقم خورد، هیچ بعید نیست ظرف یکی دو هفته آینده حتی نیرو برمی خیزد از میان 10 برتر و جدول پرفروش ها خارج هم بگردد.
البته عمده علت فروش کم تر نیرو برمی خیزد در مقایسه با هفته های گذشته، اکران فیلم های نوتر بوده که با از راه رسیدن شان هم سالن های سینما را در اختیار گرفته اند و هم روی فروش فیلم های دیگر تاثیر گذاشته اند. نیرو برمی خیزد در هفته ای که گذشت در مقایسه با هفته های پیش از آن 452 سال نمایش اش را از دست داد تا مجموع سالن هایی که در کشور ایالات متحده این فیلم را نمایش می دهند به 1810تا برسد. البته با وجود این ریزش تعداد سالن ها، نیرو برمی خیزد در مقایسه با هفته پیش از آن تنها 10.5 درصد کم تر فروخته که خیلی هم به چشم نمی آید.
نیرو برمی خیزد، نوترین فیلم سینمایی بلند جی.جی آبرامز در حال حاضر در خاک کشور استان متحده 916 میلیون دلار فروخته است. البته بیش از 54 درصد از فروش فیلم در سالن های سینمای خارج از آمریکا بوده. به نحوی که مجموع فروش فیلم به بیش از 2 میلیارد و 28 میلیون دلار بالغ می گردد. هفته گذشته نیرو برمی خیزد پیروز شد، به عنوان سومین فیلم سینمایی بلند وارد باشگاه 2 میلیاردی ها بگردد.
6. Hail, Caesar!
هفته های اکران: 2/ فروش هفته گذشته: 6.3 میلیون دلار/ مجموع فروش 2 هفته گذشته: 21.1 میلیون دلار
شاید بتوانیم از درود سزار (Hail, Caesar!) به عنوان ناکام ترین فیلم سینمایی هفته ای که گذشت، در جدول 10 فیلم برتر و پرفروش باکس آفیس یاد کنیم. درود سزار نوترین فیلم سینمایی برادران کوئن است که بعید به نظر می رسد در میان سینما دوستان کسی آن ها را نشناسد. به خاطر کارنامه فیلم سازی پروپیمان برادران کوئن و هنرپیشه های درجه یکی که برای حضور در این فیلم از آن ها دعوت به همکاری شده بود، خیلی ها تصور می کردند که درود سزار بیش تر از این حرف ها در بالای جدول باکس آفیس دوام بیاورد. خصوصا که فیلم در نخستین هفته اکران اش پیروز شده بود با 2236 سالن سینمایی که در اختیارش قرار گرفته بود آن قدری بفروشد که در رتبه دوم جدول باکس آفیس قرار بگیرد. اما در هفته ای که گذشت، درود سزار با این که هیچ سالن سینمایی را از دست نداد، در مقایسه با هفته پیش از آن 43.8 درصد کم تر فروخت. این میزان کاهش فروش در میان سایر فیلم هایی که در جدول 10 برتر باکس آفیس قرار دارند، رکورددار است.
شاید برای تان جالب باشد که بدانید، درود سزار در هفته ای که گذشت نه تنها هیچ سالن سینمایی را از دست نداد، بلکه به تعداد سالن های نمایش دهنده اش 16تا هم اضافه شده است. پس حتما از خودتان می پرسید چه عاملی سبب شده تا استقبال از درود سزار در عرض تنها یک هفته این قدر کم تر بگردد. با توجه به نقدها و نمرات فیلم که هیچ کدام شان خبر از فیلمی بد و سردستی نمی دهند، یکی از عمده مقصران کم توجهی به درود سزار را می توان رتبه شماره یک جدول همین هفته دانست! فیلمی که با اکران اش کاسبی تمام عناوین تازه اکران دیگر را حسابی کساد نموده است. در ادامه درخصوص این فیلم نو هم به طور کامل سخن خواهیم گفت. فیلم سینمایی درود سزار تا این لحظه پیروز شده است 21.1 میلیون دلار بفروشد؛ این در حالی است که برای ساخت این فیلم 22 میلیون دلار هزینه شده است. با این حساب فیلم نو برادران کوئن در دومین هفته اکران اش هم پیروز نشده است، هزینه های تولیدش را سربه سر کند.
5. The Revenant
هفته های اکران: 8/ فروش هفته گذشته: 6.6 میلیون دلار/ مجموع فروش 8 هفته گذشته: 158.8 میلیون دلار
در مقایسه با نیرو برمی خیزد و سقوط تمام عیارش، شرایط فیلم سینمایی The Revenant، نوترین ساخته الخاندرو گونسالس اینیاریتو، آن قدرها هم بد نیست و در عرض یک هفته، تنها یک پله سقوط را تجربه نموده است. فیلم سینمایی The Revenant در هفته گذشته سکوی چهارم را با پنجم عوض نموده. یکی از دلایل این سقوط، کم تر شدن سالن های نمایش فیلم است؛ اتفاقی که تقریبا برای بیشتر فیلم های حاضر در میان جدول 10 برتر باکس آفیس افتاده است. نوترین فیلم سینمایی بلند ایناریتو در هفته گذشته 752 سالن نمایش اش را از دست داد. البته نکته جالب توجه، نسبت کاهش فروش فیلم در مقایسه با تعداد سالن های از دست داده است. فیلم سینمایی The Revenant در هفته ای که گذشت در مقایسه با هفته پیش از آن تنها 4.9 درصد کم تر فروخته است. یکی از دلایلی که سینما دوستان هنوز هم از The Revenant استقبال می نمایند؛ نزدیک تر شدن به روز برگزاری مرنام اسکار است؛ روزی که بالاخره معلوم می گردد The Revenant شایستگی کسب نشان اسکار برترین فیلم سال 2015 را دارد، یا نه.
البته در این میان کسب نشان های برترین فیلم سینمایی بلند، برترین کارگردان و برترین هنرپیشه نقش اول مرد از آموزشگاه فیلم و تلویزیون بریتانیا یا همان بفتا (BAFTA) هم در این استقبال بی تاثیر نبوده است. در ابتدای همین هفته و در جریان مرنام سالیانه بفتا، فیلم سینمایی The Revenant پیروز شد این نشان ها را به خودش اختصاص بدهد. مطمئنا سینمادوستانی که هنوز این فیلم را تجربه ننموده بودند هم با تماشا هنرنمایی The Revenant در بفتا وسوسه شده اند تا به تماشای اش بنشینند و همین هم فروش خوب فیلم را با وجود کم تر شدن سالن های نمایش اش در پی داشته است. فیلم سینمایی The Revenant بیش از 55 درصد از فروش اش را در سالن های سینمای خارج از خاک ایالات متحده انجام داده. به همین دلیل هم هست که مجموع فروش فیلم تا این لحظه بالغ بر 362 میلیون دلار شده است. با نزدیک تر شدن به مرنام اسکار، احتمالا شاهد استقبال دوباره از The Revenant خواهیم بود.
4. Zoolander 2
هفته های اکران: 1/ فروش هفته گذشته: 13.9 میلیون دلار
می رسیم به رتبه چهارم جدول و اولین تازه وارد این هفته جدول هفتگی برترین ها و پرفروش ترین های باکس آفیس. در رتبه چهارم جدول این هفته، فیلم سینمایی Zoolander، البته قسمت دوم اش، ایستاده است. قسمت دوم از مجموعه فیلم های Zoolander، دنباله مستقیم قسمت اول است که در سال 2011 میلادی اکران شده بود. ژانر فیلم دست نخورده به جای مانده و یک بار دیگر شاهد کمدی از جنس بن استیلر (Ben Stiller) هستیم. دقیقا مثل قسمت اول، کارگردانی قسمت دوم هم برعهده خود بن استیلر بوده که در فیلم هم نقش اول را برعهده دارد. در کنار استیلر، از هنرپیشه های نام آشنای دیگری هم برای بازی در Zoolander 2 دعوت به همکاری شده است که از جمله آن ها می توان به اوون ویلسون (Owen Wilson)، ویل فرل (Will Ferrell) و پنه لوپه کروز (Penélope Cruz) اشاره نمود. البته استیلر برای این که از فروش فیلم اش مطمئن گردد، دست به چندتایی ترفند سردستی هم زده که از جمله آن ها می توان به دعوت از هنرپیشه ها و خواننده های مشهور، برای حضور چند دقیقه ای در فیلم اش، اشاره نمود. برای مثال حتی جاستین بیبر هم برای چند دقیقه در Zoolander 2 به ایفای نقش پرداخته است.
فیلم سینمایی Zoolander 2 در نخستین هفته اکران اش 3394 سالن نمایش را در اختیارش داشت که به نظر تعداد مناسبی می رسید. فیلم در هر کدام از سالن هایی که برای نمایش اش درنظر گرفته شده بود، پیروز شد 4110 دلار به طور میانگین بفروشد تا مجموع فروش اش را به 13.9 میلیون دلار برساند. مبلغ فروش هر سالن Zoolander 2 در میان تمام فیلم هایی که در جدول برترین ها و پرفروش ترین های باکس آفیس حضور دارند، رتبه چهارم را در اختیار دارد. فیلم سینمایی Zoolander 2 هم زمان با آمریکا، اکران اش در سایر کشورهای دنیا را هم شروع نموده است. مجموع فروش Zoolander 2 در سطح دنیای تا این لحظه به چیزی در حدود 25.8 میلیون دلار بالغ می گردد.
3. How to Be Single
هفته های اکران: 1/ فروش هفته گذشته: 17.9 میلیون دلار
بلافاصله می رسیم به رتبه سوم و دومین تازه وارد جدول برترین ها و پرفروش ترین های باکس آفیس در هفته گذشته. سکوی سوم جدول باکس آفیس هفته گذشته در اختیار فیلم سینمایی How to Be Single، نوترین ساخته کریستین دیتر (Christian Ditter)، فیلم ساز آمریکایی است. داستان و ماجراهای فیلم هم از روی کتابی به همین نام اقتباس شده است که به وسیله لیز توکیلو به رشته تحریر درآمده است. قصه فیلم همان طور که از نام اش پیداست، قرار است به زندگی مجردی چهار زن بپردازد. برای ایفای نقش این چهار زن هم دیتر از داکوتا جانسون (Dakota Johnson)، ربل ویلسون (Rebel Wilson)، الیسون بری (Alison Brie) و لزلی من (Leslie Mann) دعوت به همکاری نموده است.
فیلم سینمایی How to Be Single در نخستین هفته اکران اش، 3343 سالن سینما در اختیار داشت. نکته جالب ماجرا این جاست که تعداد سالن های نمایش دهنده How to Be Single از Zoolander 2 هم کم تر بوده، اما در مقایسه با آن پیروز شده است، بیش تر بفروشد. فیلم سینمایی How to Be Single از حیث میانگین فروش هر سالن، در مقایسه با تمام فیلم هایی که در جدول برترین و پرفروش ترین فیلم های سینمایی باکس آفیس قرار دارند، رتبه دوم را در اختیار دارد. این فیلم در هفته ای که گذشت پیروز شد در هر کدام از سالن های نمایش دهنده اش به طور میانه 5357 دلار بفروشد. هم زمان با شروع اکران فیلم سینمایی How to Be Single در ایالات متحده آمریکا، اکران فیلم در سایر کشورهای دنیا هم شروع شده است. 28.9 درصد از فروش How to Be Single به سالن های سینمای خارج از آمریکا مربوط می گردد. فیلم سینمایی How to Be Single تا کنون در مجموع پیروز شده است، 28 میلیون دلار بفروشد. برای ساخت How to Be Single بیش از 38 میلیون دلار هزینه شده است.
2. Kung Fu Panda 3
هفته های اکران: 3/ فروش هفته گذشته: 19.8 میلیون دلار/ مجموع فروش 3 هفته گذشته: 94 میلیون دلار
تنها فیلمی که پیروز شد در پس هجوم فیلم های تازه اکران شده دوام بیاورد، نوترین قسمت از مجموعه انیمیشن های پاندای کونگ فوکار (Kung Fu Panda) است. قسمت سوم از مجموعه انیمیشن های پاندای کونگ فوکار در هفته گذشته پیروز شد 19.8 میلیون دلار بفروشد تا رتبه دوم جدول برترین ها و پرفروش ترین های باکس آفیس را به خودش اختصاص بدهد. پاندای کونگ فوکار3 در هفته های اول و دوم اکران اش، رتبه اول جدول باکس آفیس را در اختیار داشت. البته در هفته ای که گذشت، برای اولین بار از تعداد سالن های نمایش دهنده پاندای کونگ فوکار3 هم کاسته شد. با کم شدن 143 سالن نمایش، تعداد سالن های نمایش دهنده پاندای کونگ فوکار3 به 3844تا رسید. جالب تر از همه این که با وجود کاهش تعداد سالن های نمایش دهنده فیلم، هنوز هم قسمت دوم از مجموعه انیمیشن های پاندای کونگ فوکار، رکورددار تعداد سالن در میان تمام فیلم هایی است که در حال حاضر در ایالات متحده، برنامه اکران دارند.
کاهش همین 143 سالن نمایش، روی فروش فیلم بی تاثیر هم نبوده است و باعث شده تا در مقایسه با دو هفته پیش، پاندای کونگ فوکار3، 6.8 درصد کم تر بفروشد. برای ساخت نوترین قسمت از مجموعه انیمیشن های پاندای کونگ فوکار از صداپیشه های درست و درمانی استفاده شده که از جمله آن ها می توان به جک بلک (Jack Black)، برایان کرانستون (Bryan Cranston)، داستین هافمن (Dustin Hoffman)، آنجلینا جولی (Angelina Jolie) و جکی چان (Jackie Chan)، اشاره نمود.
عمده فروش قسمت سوم از مجموعه انیمیشن های پاندای کونگ فوکار در خارج از خاک ایالات متحده بوده. با در نظر گرفتن بیش از 162 میلیون دلاری که پاندای کونگ فوکار3 در خارج از خاک آمریکا فروخته، مجموع فروش اش در این لحظه به بیش از 263 میلیون دلار بالغ می گردد.
1. Deadpool
هفته های اکران: 1/ فروش هفته گذشته: 132.7 میلیون دلار
می رسیم به رتبه اول جدول برترین ها و پرفروش ترین های باکس آفیس و یکی از مورد انتظارترین فیلم های سال 2016 میلادی. چیزی در حدود یک سال از رونمایی فیلم سینمایی Deadpool می گذرد. در این یک سال، تهیه نماینده ها و کارگردان فیلم با انتشار تصاویر و تریلرهای مختلف از Deadpool عطش هواداران این ابر قهرمان دنیای مارول را بیش از هر زمان دیگری کردند. حالا فیلم نخستین هفته اکران اش را پشت سر گذاشته و آن قدر خوب بوده که پیروز شده، چندتایی رکورد فروش به نام خودش ثبت کند. فیلم سینمایی Deadpool را تیم میلر، پویا نما و کارگردان آمریکایی ساخته است. احتمالا برای تان جالب خواهد بود اگر بدانید Deadpool اولین تجربه جدی میلر در مقام کارگردان است. او پیش از این در فرایند ساخت فیلم های زیادی نقش داشته؛ اما هرگز کارگردانی این فیلم ها به او سپرده نشده و نقش اش به طراح عنوان بندی و فعالیت هایی از این دست محدود شده است. فیلم سینمایی Deadpool ماجراهای ابر قهرمانی متفاوت و تاحدودی نامتعارف را روایت می نماید. وید ویلسون که پیش تر از اعضای گروه ویژه بوده، حالا با گروهی از مزدوران در نیویورک هم کاری می نماید. بین وید که نقش اش در فیلم را رایان رینولدز بازی می نماید، و ونسا، هم کارش، با بازی مورینا بکرین، رابطه ای احساسی شکل می گیرد؛ اما درست زمانی که همه چیز سروسامان گرفته، وید متوجه توده ای سرطانی در بدن اش می گردد که به سرعت در حال رشد کردن است.
گروهی به وید پیشنهاد می دهند که در قبال هزینه ای، سرطان اش را متوقف نمایند و همین هم باعث سروشکل گرفتن خط اصلی داستان فیلم سینمایی مجذوب کننده و پر از هیجان Deadpool می گردد. فیلم سینمایی Deadpool پر است از طنزهای خاص و بعضا سیاه که نمونه شان پیش از این در هیچ فیلم دیگری، دیده نشده است. محتوای خاصی که برای فیلم درنظر گرفته شده، باعث شده است تا سازمان رده بندی سنی فیلم های ایالات متحده، رتبه R را برای اش درنظر بگیرد. بر اساس قوانین آمریکا آن هایی که زیر 17 سال دارند و می خواهند فیلم های درجه سنی R را ببینند، حتما به اجازه والدین شان احتیاج خواهند داشت. اما با این وجود Deadpool در اولین هفته اکران اش 132 میلیون دلار فروخت تا رکورددار فروش تمام فیلم هایی باشد که با این درجه سنی روی پرده رفته اند. در هفته های آینده درباره Deadpool بیش تر خواهیم گفت.
پیشنهاد سینمایی این هفته:
برای پیشنهاد سینمایی این هفته، فیلم سینمایی Spotlight را درنظر گرفته ایم. نوترین فیم سینمایی بلند تام مک کارتی که در حال حاضر پانزدهمین هفته اکران اش را پشت سر می گذارد. فیلم سینمایی Spotlight با این که تنها 455 سالن نمایش را در اختیارش دارد، رتبه بیستم جدول برترین ها و پرفروش ترین های باکس آفیس را در اختیارش دارد. Spotlight تا این لحظه پیروز شده است بیش از 37 میلیون دلار در سینماهای ایالات متحده بفروشد. Spotlight در سینماهای خارج از ایالات متحده هم اکران محدود داشته و در حدود چهار ماه پیش پیروز شده است 16 میلیون دلار بفروشد. مجموع فروش Spotlight به بیش از 53.5 میلیون دلار بالغ می گردد.
فیلم سینمایی Spotlight یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین عناوین سال 2015 است. سناریو و کارگردانی فیلم بارها در مرنام ها و همایش های مختلف کاندیدای کسب نشان شده و چندتایی از این نشان ها را کسب هم نموده است. اما مهم ترین دستاوردی که Spotlight انتظارش را می کشد کسب نشان برترین فیلم سال از آموزشگاه اسکار است. همان طور که در ابتدای متن هم اشاره نمودیم، عده زیادی از کارشناسان سینمایی معتقدند که Spotlight بخت اول کسب نشان اسکار برترین فیلم سال است. با توجه به این که فیلم سینمایی The Revenant تا این لحظه پیروز شده است از بیشتر مرنام ها و همایش ها، نشان برترین فیلم سال را به خودش اختصاص بدهد، هیچ بعید نیست که سلیقه متفاوت داوران اسکار، Spotlight را به عنوان برترین فیلم سال معرفی کند.
اگر به فیلم هایی که از روی ماجراهای واقعی ساخته شده اند علاقه دارید و بدتان نمی آید یکی از برترین فیلم های سال گذشته میلادی را ببینید، Spotlight یکی از برترین فرصت هاست.
منبع: دیجیکالا مگ