رگبار باران و احتمال آبگرفتگی معابر در 3 استان
به گزارش درگ فایل، سازمان هواشناسی نسبت به وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در جنوب کشور، وقوع رگبار باران واحتمال آبگرفتگی معابر در سه استان و وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در شش استان هشدار داد.
به گزارش ایسنا، سازمان حفاظت محیط زیست با صدور هشدار سطح نارنجی از افزایش وزش باد و افزایش ارتفاع امواج، وزش باد گاهی شدید شمال شرقی - جنوب شرقی با حداکثر سرعت 14 متر بر ثانیه و افزایش ارتفاع امواج در سواحل 1.5 متر و دور از سواحل تا 2 متر در استان های خوزستان و بوشهر در شمال و مرکز خلیج فارس از اوایل وقت دوشنبه تا بعد از ظهر سه شنبه (23 تا 24 مرداد) در منطقه ها ساحلی و دور از ساحل استان های خوزستان و بوشهر در خلیج فارس اطلاع داد.
بر اثر این مخاطره جوی احتمال غرق شدن شناگران و شناور های سبک و تفریحی، احتمال اختلال در ورود و خروج شناور ها به بندرگاه، احتمال پاره شدن تور های صیادی و آسیب به قفس ها و احتمال آسیب به تاسیسات دریایی وجود دارد.
سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب ها و مخاطرات ناشی از این شرایط جوی اجتناب از عملیات تفریحی به ویژه غواصی و شنا، محدودیت در سفر های دریایی با شناور سبک و محدودیت در فعالیت های دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و احتیاط در صیادی به ویژه در فراساحل را توصیه می نماید.
این سازمان بعلاوه با صدور هشدار سطح زرد از رشد ابر های همرفتی، رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت گاهی همراه با خیزش گردوخاک از یکشنبه تا دوشنبه (22 تا 23 مرداد) در شمال و شرق و غرب هرمزگان و جنوب کرمان و ارتفاعات جنوبی سیستان و بلوچستان اطلاع داد.
بر اثر این مخاطره جوی احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال طغیان رودخانه های فصلی، وزش باد، در نواحی مستعد خیزش گردوخاک، احتمال خسارت به سازه های موقت از جمله بنرها، داربست ها و تابلو های تبلیغاتی، احتمال شکستن درختان کهنسال و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی پیش بینی می گردد.
سازمان هواشناسی در این شرایط جوی احتیاط و اجتناب از تردد، توقف و اتراق در حاشیه و بستر رودخانه ها و مسیل ها، احتیاط در سفر های برون شهری به ویژه در عبور از اطراف رودخانه ها، احتیاط در فعالیت های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه های اجرایی و امدادی و پاک سازی دهانه پل ها، لایروبی کانال ها و آب رو ها و محدودیت در فعالیت های کشاورزی را توصیه می نماید.
این سازمان در ادامه از تداوم گرادیان فشاری، وزش باد شدید و در نواحی مستعد خیزش گردوخاک از دوشنبه تا سه شنبه (23 تا 24 مرداد) اطلاع داد.
این شرایط جوی روز دوشنبه در فارس، شمال بوشهر، شرق و غرب کرمان، غرب سیستان و بلوچستان، یزد، شرق سمنان و سه شنبه در شرق کرمان، غرب سیستان و بلوچستان مورد انتظار است.
در اثر این مخاطره جوی در منطقه ها مستعد خیزش گردوخاک و احتمال توفان گردوخاک، کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلو های تبلیغاتی، داربست ها، تیر های برق و سازه های موقت، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال ها و درختان کهن سال وجود دارد.
سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب ها و مخاطرات ناشی از این شرایط جوی، احتیاط و اجتناب از رفت وآمد های غیر ضروری برای افراد سالمند و بیماران تنفسی و قلبی، پرهیز ازفعالیت های کویرنوردی، احتیاط در تردد جاده ای، اطمینان از استحکام سازه های موقت، احتیاط در فعالیت های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان های نیمه کاره و درختان کهنسال و محدودیت در فعالیت های کشاورزی را توصیه می نماید.
در هشدار نارنجی رنگ سازمان هواشناسی پیش بینی می گردد که پدیده ای جوی اثرات منفی در پی داشته باشد و خسارت های احتمالی را سبب گردد. هشدار نارنجی برای آماده باش دستگاه های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت زا صادر می گردد. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفر ها و انجام کار های روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می گردد تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدار ها قرار می گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
منبع: فرارو