طرز تهیه ته تالی؛ کباب تابه ای لذیذ اراکی

به گزارش درگ فایل، با طرز تهیه ته تالی، یکی از غذاهای سنتی و لذیذ استان مرکزی آشنا شوید و با طبخ آن در منزل، یک نسخه متفاوت از کباب تابه ای را در خانه درست کنید.

طرز تهیه ته تالی؛ کباب تابه ای لذیذ اراکی

ته تالی یا تتالی، یکی از غذاهای محلی استان مرکزی و شهر اراک است که با گوشت چرخ نموده، پیاز، گوجه فرنگی و سیب زمینی درست می گردد. تال در گویش اراکی به معنای ماهیتابه است و از آنجا که برای طبخ این غذا، گوشت را در ماهیتابه می گذارند، به آن ته تالی می گویند. این غذا شباهت زیادی به کباب تابه ای و تاس کباب دارد و به دو صورت آبدار و بدون آب، معمولا همراه با نان یا برنج و سبزی تازه سرو می گردد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه ته تالی و فوت و فن های کوزه گری آن آشنا کنیم تا با تهیه آن در منزل، سفری دلپذیر به شهر زیبای اراک داشته باشید.

هرآنچه باید درباره ته تالی بدانید:

  • ته تالی و طرز تهیه آن
  • نکات مهم برای تهیه ته تالی
  • سفر به اراک با طعم ته تالی

ته تالی و طرز تهیه آن

مواد لازم برای 4 نفر

  • 500 گرم گوشت چرخ نموده
  • 2 عدد سیب زمینی حلقه شده
  • 2 عدد پیاز
  • 3 عدد گوجه فرنگی حلقه شده
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه ته تالی

مرحله اول:

یک عدد پیاز رنده شده و آب گرفته، گوشت چرخ نموده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا مایه منسجمی به دست بیاورید. سپس به میزان یک توپ کوچک از مایه ته تالی بردارید و آن را با دستانتان به شکل گرد دربیاورید. سعی کنید که همه مواد به یک شکل باشند تا غذای شما ظاهر بهتری پیدا کند.

مرحله دوم:

گلوله های گرد گوشتی را در روغن بگذارید تا کمی سرخ شوند. آن ها را از تابه خارج کنید.

مرحله سوم:

یکی از پیازها را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی و سبک گردد. سپس رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را در تابه تفت دهید تا رنگ رب باز گردد و طعم خامی آن از بین برود. یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس رقیقی به دست بیاید.

مرحله چهارم:

یک لایه سیب زمینی، یک لایه گوجه فرنگی و یک لایه ته تالی را در سس بچینید. در ظرف را بگذارید تا همه مواد بپزند.

نکات مهم برای تهیه ته تالی

  • برای تهیه ته تالی از گوشت مخلوط گوساله و گوسفندی چرخ نموده بهره ببرید.
  • بعضی افراد در مایه گوشتی ته تالی از یک قاشق غذاخوری برنج خیس خورده و یک قاشق غذاخوری سبزی (گشنیز و جعفری) ساطوری شده یا سبزیجات معطر ساطوری شده استفاده می نمایند تا طعم بهتری به ته تالی بدهند.
  • می توانید فلفل دلمه ای حلقه شده را نیز به غذا اضافه کنید.
  • بعضی افراد پیاز را به صورت خام و حلقه حلقه شده در کف تابه می چینند و سپس بقیه لایه ها را روی آن قرار می دهند.
  • در یکی از طرز تهیه های ته تالی، روی مایه گوشت در تابه، هویج حلقه حلقه شده چیده می گردد و سپس بقیه لایه ها روی آن قرار می گیرند.
  • بعضی افراد از مقداری زعفران دم نموده برای تهیه سس ته تالی استفاده می نمایند تا غذا عطر بهتری به خود بگیرد.
  • برای تهیه ته تالی احتیاج به روغن زیادی نیست؛ زیرا چربی های داخل گوشت روی حرارت ملایم گاز به تدریج آب می شوند.
  • در صورت تمایل در زمان سرو، کمی سماق روی ته تالی بریزید.
  • ته تالی معمولا همراه با نان سرو می گردد؛ اما می توانید آن را با برنج زعفرانی و سیب زمینی سرخ نموده نیز سرو کنید.

سفر به اراک با طعم ته تالی

مزه کردن غذاهای محلی در سفر به شهر اراک، از لذت بخش ترین فعالیت هایی است که می توان در این شهر انجام داد. یکی از این غذاهای خوشمزه ته تالی یا تتالی است که با بافتی نرم و آبدار و طعمی لذیذ، شما را شگفت زده خواهد نمود. ته تالی از گذشته در خانه های اراکی ها در ظرفی قدیمی به نام تال طبخ می شد و کماکان نیز هواداران بسیاری در این شهر دارد.

ته تالی را در خانه با چاشنی های ترشی چون غوره درست نموده و این غذای خوشمزه را با برنج یا نان در کنار ترشی، ماست، سبزی خوردن یا هر مخلفات دلخواه دیگری سرو کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید.

هوس سفر و مزه کردن غذاهای محلی به سرتان زده است؟ پس دست به کار شوید و به آشپزخانه بروید تا ته تالی را با طرز تهیه ارائه شده در این مطلب درست کنید. با مزه کردن این کباب تابه ای مخصوص اراکی، می توانید سفری به استان مرکزی داشته باشید. اگر پیروز به درست کردن این غذای خوشمزه شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. ضمناً در صورت تمایل، تجربه های خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران سهیم شوید.

پرسش های متداول

ته تالی غذای کدام شهر است؟

ته تالی یکی از غذاهای محلی استان مرکزی و شهر اراک است. تال در گویش اراکی به معنای ماهیتابه است و از آنجا که برای طبخ این غذا، گوشت را در کف ماهیتابه می گذارند، به آن ته تالی می گویند.

طرز تهیه ته تالی چیست؟

پیاز رنده شده، گوشت چرخ نموده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با هم مخلوط کنید. به میزان یک توپ کوچک از مایه ته تالی بردارید و آن را گرد نموده و سرخ کنید. یک لایه سیب زمینی، گوجه فرنگی و ته تالی را در سس رب گوجه فرنگی بچینید تا مواد بپزند.

منبع: کجارو / aparat.com / chishi.ir / بیتوته / پارسینه
انتشار: 3 دی 1403 بروزرسانی: 3 دی 1403 گردآورنده: dragfile.ir شناسه مطلب: 1811

به "طرز تهیه ته تالی؛ کباب تابه ای لذیذ اراکی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ته تالی؛ کباب تابه ای لذیذ اراکی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید