مصرف قرص اورژانسی چه تاثیری بر چرخه پریود دارد؟

به گزارش درگ فایل، در این مقاله همه نکات مربوط به مصرف قرص اورژانسی و پریودی و اختلالات چرخه قاعدگی بیان شده است.

مصرف قرص اورژانسی چه تاثیری بر چرخه پریود دارد؟

اثرات جانبی قرص های اورژانسی چیست؟

قرص های اورژانسی هیچ اثر جانبی طولانی مدت و جدی ندارند، به طور کلی این قرص ها با داشتن پروژسترون جهت جلوگیری از بارداری در زنان استفاده می گردد و اثرات جانبی خطرناک ندارد.

بعضی از زنان پس از مصرف این قرص ها، احساس سر درد، سرگیجه و خستگی دارند و یا ممکن است در ناحیه شکم دچار درد شوند. در رابطه با اثرات جانبی قرص اورژانسی و پریودی دیده شده است که بعضی با مصرف این قرص ها دچار لکه بینی شده و یا خونریزی های غیرطبیعی دارند و تا رسیدن به دوره قاعدگی بعدی، پریود طبیعی خواهد شد. حتی ممکن است این قرص های اورژانسی، باعث برهم ریختگی نظم قاعدگی گردد و قاعدگی را دیرتر و یا زودتر کند.

آیا خونریزی بعد از مصرف قرص اورژانسی طبیعی است؟خونریزی بعد از مصرف قرص اورژانسی در صورت عدم بارداری، طبیعی هست و دلیل طولانی شدن آن هم عدم تعادل در هورمون هاست، چون با مصرف این نوع قرص، هورمون زیادی به بدن وارد می گردد و در نظم آنها و عملکرد تخمدان ها اختلال ایجاد می نماید.

بعضی از خانم ها پس از مصرف قرص ضدبارداری خونریزی خفیفی را تجربه می نمایند. این خونریزی سه روز پس از مصرف قرص ها قطع می گردد. اگر خونریزی قطع نشد یا شدیدتر شد، به پزشک مراجعه کنید. خونریزی شدید نشانه وجود مسائل جدی تری است.

بعد از مصرف قرص های اورژانسی، چه موقع باید منتظر پریود بعدی باشیم؟همانطور که گفته شد، در رابطه با قرص های اورژانسی و پریودی اثرات جانبی وجود دارد. شما باید بعد از مصرف قرص های اورژانسی در ماه بعد، پریود نرمال و طبیعی داشته باشید. اما گاهی اوقات قرص های ارژانسی زمان چرخه پریودی را دچار اختلال نموده و ممکن است دوره بعدی شما یک هفته زودتر و یا دیرتر از موعد خودش برسد. در بعضی از زنان هورمون هایی که در این قرص ها وجود دارد باعث می گردد خونریزی های غیر منتظره داشته باشند که این امر نرمال نیست و باید به پزشک متخصص زنان مراجعه گردد. اگر دوره بعدی پریود شما دیر شده است شما بهتر است یک تست بارداری بدهید.

محققان درباره تاثیر قرص اورژانسی و پریود زنان، سه آزمایش انجام دادند که نتایج متفاوتی بدست آمد و دیده شد با مصرف قرص های اورژانسی چرخه قاعدگی زنان تغییر می نماید.

در اولین آزمایش دیده شد زنانی که قرص اورژانسی 1.5 میلی گرم لونورژسترل را در اول هفته سوم قاعدگی ماهانه دریافت نموده بودند؛ پریود آن ها زودتر از زمانی که انتظار داشتند، شد و حتی از زنانی که قرص دریافت ننموده بودند، زودتر بود. بعلاوه زنانی که قرص لونورژسترل با دوز کامل را در هفته چهارم قاعدگی ماهانه خود دریافت کردند؛ قاعدگی در زمان طبیعی خودش رخ داد، ولی بیشتر از حد معمول طول کشید.

مطالعه دوم نشان داد زنانی که دوز کامل قرص اورژانسی (1/5 میلی گرم لونورژسترل) را دو روز قبل یا بعد از تخمک گذاری (زمانی که تخمک آزاد می گردد) دریافت کردند؛ پریود آن ها در زمان معمولی خودش رخ داد.

در مطالعه سوم اثرات دو قرص 0/75 میلی گرم لوونورژسترل که به فاصله 12 ساعت با فاصله از هم خورده شده بود، آنالیز شد و دیده شد دوره قاعدگی کوتاه تر شد، ولی طول زمان پریودی مانند پریودی های نرمال قبلی بود.

قرص اورژانسی چگونه مانع از بارداری می گردد؟این دارو یک هورمون پروژسترون است که پیشگیری از بارداری را با ممانعت از آزاد شدن تخمک (تخمک گذاری) و تغییر دادن موکوس گردن رحم انجام می دهد، به طوری که احتمال برخورد اسپرم با تخمک کم شده (همان باروری) و یا اتصال تخمک به دیواره رحم (لانه گزینی) رامشکل می نماید.

با استفاده از این دارو حاملگی قبلی متوقف نمی گردد و یا باعث محافظت از شما در برابر بیماری های مقاربتی نخواهد شد (به عنوان مثال ، بیماری ایدز و ...).

اندازه استفاده از قرص های اورژانسی چقدر باید باشد؟به این نکته توجه داشته باشید که روش اورژانسی نباید بیش از 2-3 بار در سال استفاده گردد و در یک سیکل قاعدگی هم فقط یک بار اجازه استفاده از این روش وجود دارد. اگر این نکته مراعات نگردد عوارض قرص مثل قاعدگی نامنظم، افزایش می یابد و خانم ها مدت زیادی احتیاج به درمان دارند تا قاعدگی آنان به شرایط عادی برگردد.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 8 آبان 1400 بروزرسانی: 8 آبان 1400 گردآورنده: dragfile.ir شناسه مطلب: 1265

به "مصرف قرص اورژانسی چه تاثیری بر چرخه پریود دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف قرص اورژانسی چه تاثیری بر چرخه پریود دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید