8 تفاوت قهوه اسپرسو و فرانسه (فرنچ پرس)
به گزارش درگ فایل، آیا تابه حال به این موضوع فکر نموده اید دلیل تفاوت در طعم قهوه اسپرسو و فرانسه چه چیزی می تواند باشد؟

حتماً تابه حال یک شات قهوه اسپرسو را میل نموده اید. اغلب افراد فکر می نمایند که اسپرسو یک نوع قهوه است؛ در حالی که اسپرسو یک روش برای دم کردن قهوه بوده، همان طور که فرنچ پرس یک روش برای درست کردن قهوه فرانسوی است. یکی از مهم ترین دلایل تفاوت در طعم قهوه ها مربوط به نوع آسیاب کردن دانه قهوه و نوع دم کردن آن است. اگر به تازگی قهوه خور شده اید یا اینکه دوست دارید تفاوت قهوه اسپرسو و فرانسه را به صورت تخصصی بدانید، در این مطلب همراه ما باشید.
قهوه اسپرسو چیست؟
اسپرسو قهوه ای غلیظ است و پایه قهوه در نوشیدنی های دیگر مانند کاپوچینو، لاته، آمریکانو و ماکیاتو است، بعلاوه کافئین زیادی دارد. اسپرسو قهوه ای بی نظیر و خوش طعم است که بسیاری از دوستداران قهوه در سراسر دنیا از آن لذت می برند.
قهوه اسپرسو مانند بسیاری از دستورالعمل های معروف قهوه، حدود 100 سال پیش در ایتالیا اختراع شد و به مردی به نام لوئیجی بزرا از میلان نسبت داده می گردد. او اولین کسی بود که از روش فشار بخار برای دم کردن قهوه استفاده کرد و سریع تر از همواره توانست یک فنجان قهوه فراوری کند.
در واقع، نام کافه اسپرسو به قهوه فشرده شده اشاره دارد و به آبی که با فشار بسیار بالا از میان قهوه آسیاب شده عبور می نماید، گفته می گردد. زمانی که تقاضا برای قهوه در اواخر دهه 1800 افزایش یافت، قهوه اسپرسو به طور عجیبی محبوب شد. در دهه 1940 روند ساخت اسپرسو اصلاح شد و امروزه اسپرسو در سراسر دنیا شناخته شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
معرفی و تهیه قهوه اسپرسو
قهوه اسپرسو از طریق فشار زیاد آب جوشانده در بین دانه های قهوه آسیاب شده ساخته می گردد. برای تهیه قهوه اسپرسو باید دانه های قهوه را به خوبی و با آسیاب پودر کرد. بعلاوه این روش احتیاج به دستگاه اسپرسو ساز دارد.
دستگاه اسپرسو ساز طوری طراحی شده که آب داغ را با فشار بسیار بالا معمولاً بین 9 تا 15 بار از بین دانه های قهوه آسیاب شده عبور می دهد. این فشار بالا عطر و طعم بیشتری را از دانه های قهوه استخراج می نماید.
دانه های اسپرسو برشته و تیره برای این قهوه استفاده می گردد؛ زیرا محتوای روغن بالاتر و طعم کامل تری نسبت به رست روشن تر دارند و این همان چیزی است که اسپرسو را منحصربه فرد می نماید. دانه های اسپرسو در مقایسه با دانه های قهوه معمولی که برای روش قطره ای استفاده می شوند بافت بسیار ریزتری دارند. آسیاب ریز دانه های اسپرسو، باعث می گردد که آب داغ با سرعت بالا از بین دانه های قهوه عبور کند و کرمی غلیظ و خامه ای در بالای آن ایجاد گردد.
فرنچ پرس چیست؟
قبل از آنالیز تفاوت قهوه فرانسه و اسپرسو، بهتر است که با قهوه فرنچ پرس آشنا شویم. French به معنی فرانسوی است اما قهوه فرنچ پرس، منشاء فرانسوی - ایتالیایی دارد. برخلاف اسپرسو تاریخچه پر ابهامی برای فرنچ پرس وجود دارد.
فرانسوی ها معتقدند که شخصی فرانسوی در حال تهیه قهوه بود و فراموش نموده بوده که قهوه را اضافه کند. پس از جوش آمدن آب و اضافه کردن قهوه، تفاله قهوه به سطح ظرف آمد. او یک صفحه فلزی را روی سطح تفاله قرار داد و با چوب آن را فشار داد و به همین راحتی فرنچ پرس اختراع شد. البته فرانسوی ها در سال 1852 ظرفی ساده تر از آنچه ما امروز به عنوان فرنچ پرس استفاده می کنیم را ثبت اختراع نموده اند که البته برای کاربرد دیگری بود.
ایتالیایی ها هم در سال 1929 ظرفی را که شباهت بیشتری با فرنچ پرس امروزی دارد را ثبت اختراع کردند. به همین علت خیلی از ایتالیایی ها، منشاء فرنچ پرس را به ایتالیا نسبت می دهند.
خواص قهوه؛ 10 مورد از فواید قهوه که نمی دانستید
معرفی و تهیه قهوه فرنچ پرس
قهوه فرنچ پرس یک روش دم کردن است که اجازه می دهد تفاله های سبک تر در تماس مستقیم با آب قرار بگیرند و در نتیجه قهوه ای با طعم کامل و غنی به دست می آید. در این روش باید دانه های قهوه با آسیاب درشت، آماده شوند.
فرنچ پرس ظرفی با پیستون است که از طریق آتیلیو کالیمانی در سال 1929 در میلان ساخته شد. ظرف معمولاً از شیشه ساخته شده که در تماس با یک فیلتر در پایین قرار می گیرد، این فیلتر از طریق یک قاب فلزی یا پلاستیکی در جای خود ثابت نگه داشته می گردد. پیستون دارای یک فیلتر توری است که درعین حال اجازه می دهد قهوه از آن عبور کند.
تفاله های قهوه با آب داغ مخلوط شده و خیسانده می گردد، پس از چند دقیقه کافی است تا پیستون را به سمت پایین فشار دهید. تفاله ها به ته ظرف فشار داده می گردد و قهوه در ظرف محبوس می گردد. فرایند فرنچ پرس به اندازه آسیاب قهوه، دما و زمان خیساندن بستگی دارد. دما و زمان خیساندن قهوه، بر طعم آن تأثیر می گذارد.
فرنچ پرس یک راه عالی برای لذت بردن از یک فنجان قهوه با طعم و عطر منحصربه فرد است. تفاوت قهوه اسپرسو و فرانسه (فرنچ پرس) در فراوری خامه است. در فرنچ پرس خامه فراوری نمی گردد. اگر به کافئین بیشتری احتیاج ندارید، اما در پی طعم عالی قهوه هستید، قهوه فرنچ پرس برترین گزینه برای شماست.
تفاوت قهوه اسپرسو و فرانسه (فرنچ پرس)
قهوه اسپرسو و فرانسه، علاوه بر شباهت ها، تفاوت هایی هم دارند. تفاوت قهوه اسپرسو و فرانسه، به تفضیل در ادامه آنالیز شده است:
1. نوع دانه قهوه
تفاوت اصلی قهوه اسپرسو و فرانسه (فرنچ پرس) به نوع دانه قهوه بستگی دارد. قهوه فرانسه معمولا از دانه عربیکا تهیه می گردد، در حالیکه قهوه اسپرسو از ترکیب دانه عربیکا و روبوستا استفاده می گردد. علاوه بر این ها، برشته شدن دانه های قهوه در اسپرسو و فرانسه فرق دارد. به طورکلی قهوه فرنچ پرس با دانه های بوداده میانه برترین انتخاب است، این دانه ها رنگ قهوه ای روشن دارند. برترین طعم قهوه اسپرسو، زمانی به وجود می آید که دانه های قهوه به خوبی و تا حد میانه به بالا برشته شوند.
2. اندازه آسیاب
اندازه آسیاب در هر دو نوع فرانسه و اسپرسو، تاثیر مستقیمی بر روی طعم نهایی قهوه دارد. فرنچ پرس در مقایسه با اسپرسو به آسیاب درشت تری احتیاج دارد. آسیاب میانه تا درشت به آب اجازه می دهد تا به طور کامل با دانه های قهوه تماس داشته باشد و طعم آن را به طور کامل استخراج کند. از سوی دیگر برای تهیه اسپرسو معمولا از آسیاب بسیار ریز استفاده می گردد تا طعم غلیظ، تلخ، قوی و با عطر غنی به وجود آید.
3. تفاوت قهوه اسپرسو و فرانسه در طعم
اسپرسو طعمی غلیظ، قوی و تلخ دارد که از فشار زیاد آب داغ از میان قهوه آسیاب شده ریز به دست می آید. این روش باعث استخراج سریع تر و متمرکزتر طعم ها می گردد و به اسپرسو عمق و شدت خاصی می دهد. در مقابل، قهوه فرانسه طعمی ملایم تر، متعادل تر و با تلخی خوشایند دارد. این نوع قهوه با استفاده از روش فیلتراسیون و دم کردن آهسته تر تهیه می گردد که باعث می گردد طعم ها به طور کامل تری استخراج شوند.
4. کافئین
یکی دیگر از تفاوت قهوه فرانسه و اسپرسو در اندازه کافئین است. به صورت کلی، یک فنجان اسپرسو نسبت به یک فنجان قهوه فرانسه، کافئین بیشتری دارد؛ اما معمولا قهوه فرانسه، در فنجان سرو نمی گردد. در مقابل، قهوه فرانسه در حجم بیشتری سرو می گردد و اگرچه در هر میلی لیتر کم تر از اسپرسو کافئین دارد، اما به علت حجم بیشتر، اندازه کل کافئین مصرفی در یک فنجان قهوه فرانسه معمولاً بیشتر از یک شات اسپرسو است.
3 مرحله آسان برای تهیه یک مدل قهوه با کافئین بالا
5. زمان آماده سازی
زمان آماده سازی فرنچ پرس نسبتاً سریع بوده و شامل اندازه گیری و آسیاب کردن دانه های قهوه و جوشاندن آب است. از طرف دیگر تهیه اسپرسو به زمان و تجهیزات تخصصی بیشتری احتیاج دارد که شامل آسیاب کردن دانه های قهوه، کوبیدن آن و استفاده از دستگاه اسپرسوساز برای استخراج قهوه غلیظ است. این فرایند می تواند حدود 1 تا 2 دقیقه طول بکشد.
زمان دم کردن قهوه فرنچ پرس طولانی تر است پس از ریختن آب داغ بر روی قهوه آسیاب شده، معمولاً حدود 4 تا 5 دقیقه طول می کشد تا قهوه دم بکشد. برعکس دم کردن اسپرسو فرایند بسیار سریع تری دارد. زمان دم کردن اسپرسو معمولاً بین 20 تا 30 ثانیه است. بنابراین به صورت کلی زمان تهیه قهوه اسپرسو کم تر است.
6. فرایند تمیز کردن
تمیزکردن فرنچ پرس نسبتاً آسان است؛ پس از فشاردادن پیستون، کافی است تا تفاله ها را خالی کنید، فرنچ پرس را بشویید و دوباره بهره ببرید. تمیزکردن فرنچ پرس حدود 2 تا 3 دقیقه طول می کشد. از طرف دیگر تمیزکردن دستگاه اسپرسو ساز می تواند زمان بر باشد، چرا که شامل برداشتن تفاله های قهوه استفاده شده، تمیزکردن پورت فیلتر، میله بخار و شست وشوی مجدد دستگاه است. فرایند تمیزکردن دستگاه اسپرسو می تواند حدود 5 تا 10 دقیقه طول بکشد.
7. تفاوت اسپرسو و فرانسه در اندازه سلامتی
از آنجایی که قهوه فرنچ پرس کاملاً فیلتر نمی گردد حاوی ترکیبی به نام کافستول بوده که یک محرک برای فراوری کلسترول است. بنابراین می تواند منجر به افزایش سطح کلسترول در بدن گردد، از سوی دیگر اسپرسو معمولاً فیلتر می گردد که بیشتر کافستول را از بین می برد و در نتیجه سطح کلسترول را کاهش می دهد.
قهوه فرنچ پرس در مقایسه با اسپرسو سطح اسیدیته بالاتری دارد این اسیدیته بالاتر می تواند باعث مسائل گوارشی مانند سوزش سر دل یا رفلاکس اسید گردد، بنابراین برای افرادی که مستعد ابتلا به این شرایط هستند، نامناسب است. اسپرسو به طورکلی اسیدیته متعادلی دارد و معمولاً در مقایسه با قهوه فرنچ پرس حاوی کافئین بیشتری است. این محتوای کافئین بالاتر، در اسپرسو می تواند منجر به عوارض جانبی مانند افزایش ضربان قلب یا عدم تمرکز گردد.
به این نکته باید توجه داشت که حساسیت ها و ترجیحات فردی می تواند متفاوت باشد. بنابراین اگر خیلی حساسیت دارید یا اینکه دچار بیماری هستید بهتر است که در خصوص مصرف قهوه با پزشک متخصص مشورت کنید.
8. قیمت
در نهایت به آخرین تفاوت قهوه اسپرسو و فرانسه (فرنچ پرس) می پردازیم. به طورکلی اسپرسو هزینه اولیه بالاتری دارد. فرنچ پرس یکی از ارزان ترین روش های دم کردن قهوه است. هزینه خرید فرنچ پرس ارزان است در حالیکه اسپرسو احتیاج به دستگاه و آسیاب دارد. بنابراین اگر در پی نوشیدنی مالی هستید، قهوه فرانسه پیشنهاد می گردد.
سخن پایانی
در دنیای قهوه خورها، دانستن تفاوت قهوه اسپرسو و فرانسه (فرنچ پرس) باعث می گردد تا تجربیات منحصربه فردی را در طعم به دست بیاورید. در این مطلب به آنالیز این تفاوت ها پرداختیم. به صورت کلی قهوه فرنچ پرس روشی ساده و در دسترس برای همه است و عملاً احتیاجی به نگهداری ندارد. اما قهوه اسپرسو احتیاجمند دستگاه اسپرسو ساز است و علاوه بر طعم بی نظیر، عطر و بوی منحصر به فردی دارد. در نهایت با توجه به ترجیحات خود، برترین روش را انتخاب کنید.
منابع: nescafe , twistedgoatcoffee , nowherecoffeeclub
منبع: دیجیکالا مگ