آغاز فعالیت قوی ترین ابررایانه برای کمک به درمان بیماران
به گزارش درگ فایل، ابررایانه موسوم به کمبریج یک که قدرتمندترین ابررایانه بریتانیاست، برای کمک به پزشکی به ویژه در خدمات تشخیص بیماری های لاعلاج و یافتن درمان های تازه از طریق هوش مصنوعی، عملیاتی شد.
به گزارش یورونیوز، به نوشته روزنامه گاردین، چاپ لندن، سازندگان این ابررایانه امیدوارند که به زودی بتوانند از آن در فرایند پیشگیری، تشخیص بیماری و هم و برای یافتن درمان بهتر، سریع تر و ارزان تر استفاده کنند.
سرمایه گذاری 100 میلیون دلاری برای تهیه این دستگاه را شرکت رایانه ای و محاسباتی انویدیا در آمریکا انجام داده است. این دستگاه قرار است از طریق تحلیل داده ها با هوش مصنوعی به کار مراقبت های بهداشتی کمک کند.
کیمبرلی پاول، معاون امور بهداشت و درمان انویدیا گفت: تصور کنید 10 یخچال را پشت سر هم ردیف کرده اید و چندین ردیف از این یخچال ها دارید. اندازه و شکل این این رایانه همین قدر است.
بریتانیا قبلاً با مجموعه داده های بزرگی مانند بایوبانک که شامل پفراینده های پزشکی و اطلاعات مربوط به سبک زندگی نیم میلیون نفر از شهفرایندان میانسال بریتانیا بدون اعلام هویت شان است، گام هایی در این زمینه برداشته است.
هوش مصنوعی برای مراقبت های بهداشتی در بریتانیا در حال رونق است و طیف وسیعی از شرکت های بزرگ دارویی و نوپا که از مقادیر زیادی از داده های موجود برای کشف داروهای بالقوه، تعیین کردن دلیل حساس بودن برخی از افراد به برخی بیماری ها و بهبود و شخصی سازی مراقبت از بیماران استفاده می کنند.
نخستین پروژه های کمبریج یک قرار است با شرکت های جی اس کی، آسترازنکا، کالج کینگ لندن و آکسفورد انجام شود. آنها تلاش خواهند کرد تا دانسته های بیشتری درباره بیماری هایی مانند زوال عقل به دست آورده، داروهای نو طراحی کنند و دقت در یافتن تغییرات ایجادکننده بیماری در ژنوم های انسانی را افزایش دهند.
دکتر کیم برانسون، رئیس بخش هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در شرکت جی اس کی به روزنامه گاردین گفت که استفاده از این ابررایانه بریتانیایی روشی کلیدی برای درمان بیماران است.
به نام مثال در زمینه ایمونوآنکولوژی، داروهای موجود از سیستم ایمنی بدن خود بیمار برای مبارزه با سرطان استفاده می کنند. اما همیشه تعیین نیست که این داروها در کدام یک از بیماران بیشترین کارآیی را دارد. تصویربرداری از تومورها و شاخص های عددی موجود در خون برخی از این اطلاعات را نشان نمی دهد.
برانسون گفت کمبریج یک می تواند با یک کاسه کردن مجموعه داده های مختلف و ساخت مدل های بزرگ برای تعیین بهترین روش درمانی برای بیماران، مفید باشد.
تولید داروهای سنتی، زمان بر و گران بوده و احتمال تأثیرگذاری آنها هم کم است. دانشمندان از مدت ها پیش این را گفته اند که دستگاه های دارای هوش مصنوعی می توانند پژوهشگران را از کاربرد منابع لازم برای کشف ترکیبی بالقوه مؤثر و تعیین کردن مسائل پزشکی که قابل درمان باشد، بی نیاز کنند.
بریتانیا به دلیل داشتن منابع بزرگی از داده ها، از مواد اولیه برای بهره گیری از این توانایی محاسباتی برخوردار است.
منبع: فرارو