آیا آبلیمو فاسد می گردد؟
به گزارش درگ فایل، اغلب گفته می گردد که اسیدیته بالای آبلیمو بدون توجه به چگونگی نگهداری، از فاسد شدن آن جلوگیری می نماید. با این حال، این عقیده کاملاً نادرست است. آبلیمو هم چنانچه در یخچال نگهداری نگردد، ممکن است خراب گردد.
مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
اغلب گفته می شود که اسیدیته بالای آبلیمو بدون توجه به چگونگی نگهداری، از فاسد شدن آن جلوگیری می نماید. با این حال، این عقیده کاملاً نادرست است. آبلیمو هم چنانچه در یخچال نگهداری نشود، ممکن است خراب شود.
تشخیص آبلیمو خراب
طعم، بو، رنگ و یا ظاهر آبلیمو را جهت تشخیص خراب یا فاسد بودن آن مورد آنالیز قرار دهید. آبلیمو فاسد شده دارای رنگ زرد تیره بوده و بوی ترشیدگی شدید داده و علاوه بر آن طعم طبیعی خود را از دست داده است.اسید سیتریک یک ماده نگهدارنده طبیعی است، از اینرو بسیاری بر این عقیده اند که آبلیمو که سرشار از اسید سیتریک می باشد، بعید است که خراب شود، خواه در دمای اتاق نگهداری شود و یا در یخچال قرار داده شده باشد. با این حال، این گفته صحت ندارد و آبلیمو هم ممکن است هنگامی که به درستی نگهداری نشود، فاسد شود.
گرچه اسید سیتریک در ابتدا رشد باکتریهایی که موجب خرابی این آب میوه می شوند را آهسته می سازد، اما خیلی طول نمی کشد که باکتری تکثیر یافته و این آبلیمو را آلوده سازد. پاتوژنهای (عوامل بیماریزا) دیگری مانند کپک و مخمر هم ممکن است تکثیر یافته و موجب فساد این آب میوه شوند. بنابراین می توان گفت که آبلیمو هم فاسد می شود، اما همیشه می توانید عمر مفید آن را با بکار بردن شیوه های نگهداری مناسب افزایش دهید.
آبلیمو با چه سرعتی خراب می شود؟
تماماً به چگونگی نگهداری و نوع آبلیمو بستگی دارد. در این خصوص در ذیل به بحث پرداخته ایم:آب لیمو تازه
رها کردن آبلیمو تازه گرفته شده در دمای اتاق (40 درجه فارنهایت یا 5ر4 درجه سانتیگراد تا 140 درجه فارنهایت یا 60 درجه سانتیگراد) مانند آن می ماند که بخواهید آن را دچار فاسد شدگی کنید. این آبلیمو چنانچه در یخچال نگهداری نشود، بیشتر از یک روز دوام نخواهد آورد. با این حال، معمولاً در کمتر از چند ساعت پس از نگهداری در دمای اتاق فاسد می شود. در صورتی که در یخچال نگهداری شود، تاریخ مصرف آبلیمو تازه می تواند 2 تا 3 روز افزایش یابد. اطمینان حاصل کنید که ترموستات را در درجه خنک تر تنظیم کرده به گونه ای که درجه آن بین 32 درجه فارنهایت یا صفر درجه سانتیگراد تا 40 درجه فارنهایت یا 5ر4 درجه سانتیگراد باشد. سازمان غذا و داروی ایالات متحده بعلاوه توصیه کرده که آبلیمو را بلافاصله در بطری محفوظ از هوا ریخته و در یخچال قرار دهید.فریز کردن آبلیمو در واقع برترین راه افزایش عمر مفید آن است. آبلیمو فریز شده تازه هنگامی که در فریزر نگهداری شود دارای عمر مفید تا 6 ماه است. این روش قابل اعتمادترین شیوه نگهداری مواد غذایی و آب میوه می باشد. به این علت که در دمای انجماد، باکتریها و سایر پاتوژنهایی که موجب فساد ماده غذایی می شوند قادر به رشد و تکثیر نخواهند بود.
به منظور فریز کردن این آب میوه، خیلی ساده آن را در ظروف یا قالبهای مخصوص یخ بریزید. اکنون این قالبها را به مدت یک ساعت درون فریزر گذاشته و خیلی زود این آب میوه یخ زده و شکل قالبهای یخ را به خود می گیرد. اکنون این قالبهای آبلیمو را از قالب یخی بیرون آورده و درون کیسه فریزر قرار دهید. کیسه را درون فریزر نگهداری کرده و هرزمان که احتیاج داشتید از قالبهای آبلیمو بهره ببرید.