انواع کاکتوس بدون خار و نحوه مراقبت از آنها
به گزارش درگ فایل، چه کسی فکرش را می کرد ؛ گیاهی که معمولاً با خار پوشانده می گردد ، ممکن است اینقدر خیره کننده به نظر برسد! بله ، در خصوص گیاه آپارتمانی ضروری همه دوران ها ، یعنی کاکتوس صحبت می کنیم. کاکتوس ها به علت ظاهر مجذوب کننده و مراقبت آسان شان محبوب خانه های آپارتمانی هستند. علاوه بر این ، از آنجایی که حدود 3000 گونه و 300 جنس دارد ، می توان یک کاکتوس برای هر سلیقه ای پیدا کرد. البته وقتی گونه های کاکتوس زیادی وجود دارد ، انتخاب سخت می گردد. اما نگران نباشید ؛ با مطالعه این مقاله در می توانید انتخاب مناسبی از انواع کاکتوس برای زیباتر شدن خانه خود داشته باشید.
تفاوت کاکتوس و ساکولنت
ابتدا یک نکته را به شما یادآوری می کنیم. ساکولنت ها و انواع کاکتوس گاهی با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند. کاکتوس گیاهی آبدار بوده که برگ های آن پر از آب است ؛ اما هر ساکولنت کاکتوس نیست.
انواع کاکتوس بدون خار
اگر چه زمانی که از کاکتوس نام برده می گردد ، خارهایش به فکر متبادر می شوند ؛ اما در واقع انواع زیاد بدون خار آن وجود دارد. اگر حیوان خانگی یا کودکی در خانه دارید ، گونه های کاکتوس بدون خار برای شما مناسب هستند. در اینجا انواع کاکتوس های بدون خار و نام آنها آمده است ؛
کاکتوس پیوت
پیوت که از گونه های کوچک انواع کاکتوس است ساختاری گرد و غده ای دارد. یک گل صورتی کوچک در وسط آن رشد می نماید. این گیاه مناسب برای فضاهای محدود مانند ادارات است ؛ زیرا هم نگهداری از آن بسیار آسان است و هم میزان کوچکی دارد.
کاکتوس دارواش (Mistletoe)
این گونه از انواع کاکتوس که به علت شاخه های نازک به نام کاکتوس اسپاگتی نیز شناخته می گردد ، رشد آسانی دارد. از آنجایی که یک گونه کاکتوس گرمسیری است ، محیط های مرطوب و نیمه نور را دوست دارد. با قرار دادن آن در گلدان آویزان می توانید شاخه های بلند آن را به شکلی دلپذیر به سمت پایین رشد دهید.
کاکتوس شکرگزاری (Schlumbergera Truncata)
این گیاه به کاکتوس کریسمس نیز معروف بوده ؛ زیرا در انتهای برگ های باریک و بلند خود دارای گل های قرمز یا صورتی تیره است. بر خلاف سایر گونه های کاکتوس ، به محیطی مرطوب احتیاج دارد و اگرچه آب زیاد نمی خواهد ؛ اما نمی تواند تشنگی طولانی مدت را تحمل کند.
کاکتوس اطلس یا اپی فیلوم
اگر انواع کاکتوس های برگدار را دوست دارید ، اپی فیلوم با لبه های دندانه دار ممکن است انتخاب خوبی برای شما باشد. این کاکتوس برای کسانی که می خواهند به خانه خود رنگ ببخشند مناسب است ؛ زیرا ماه ها شکوفا می گردد. گل هایی که در انتهای برگ هایش رشد می نمایند نارنجی ، بنفش ، زرد و صورتی هستند.
کاکتوس ستاره ای بدون خار
به علت پنج بخش و فلس های سفیدی که هنگام رشد آن را می پوشانند ، شبیه یک ستاره به نظر می رسد. این گونه را که جزو گونه های شکوفه دار انواع کاکتوس است در اتاق نشیمن خود قرار دهید تا فضایی دلپذیر به محیط خود ببخشید.
چگونه از کاکتوس مراقبت کنیم؟
کاکتوس ؛ این گیاه با ساقه های گوشتی سبز و ساختارهای منحصر به فرد یکی از غیرمعمول ترین گیاهان است. این گیاه ، بسیاری از دکوراسیون های خانه ، از مینیمالیستی تا مدرن را نیز کاملا تکمیل می نماید. جلوگیری از تشعشعات و کاهش استرس از مزایای انواع کاکتوس است. با زیبایی که به فضای زندگی تان می بخشد شما را خرسند می نماید. حال سوال اینحاست که چگونه می توان از کاکتوس هایی که سال ها زندگی می نمایند با شرایط مناسب زندگی مراقبت کرد؟ در اینجا تمام موارد مراقبت از کاکتوس در خانه آورده شده است ؛
خاک کاکتوس چگونه باید باشد
استفاده از خاک زهکشی شده مفید است ؛ زیرا آب اضافی به انواع کاکتوس آسیب می رساند. به عبارت دیگر خاک های متراکم و جاذب آب مخصوص گیاهان آپارتمانی برای کاکتوس شما مناسب نیستند.
مخلوط خاک کاکتوس باید حاوی موادی باشد که اجازه می دهد آب به پایین جریان یابد ؛ مانند سنگریزه و ماسه درشت. بهتر است انواع خاک و خواص آنها را مطالعه کنید.
گلدان کاکتوس چگونه باید باشد
باید از گلدانی بهره ببرید که ته آن سوراخ باشد تا آب جمع نگردد و ریشه ها پوسیده نگردد. وقتی می خواهید گلدان را عوض نمایید ، فقط باید یک گلدان کمی بزرگ تر انتخاب کنید. از گلدان با هر ماده ای مانند خاک رس ، سرامیک یا پلاستیک بهره ببرید.
آیا کاکتوس خورشید را دوست دارد؟
کاکتوس ها نسبت به ساکولنت ها به نور خورشید بیشتری احتیاج دارند. پس بهتر است اطمینان حاصل کنید که کاکتوس شما حدود شش ساعت در روز آفتاب می گیرد. با چند بار چرخاندن گلدان می توانید آن را از هر طرف در معرض آفتاب قرار دهید. اگر یکی از گونه های انواع کاکتوس گرمسیری دارید ، مراقب باشید که آن را در معرض آفتاب قرار ندهید و در محیط مرطوب نگهداری کنید.
آب دادن به کاکتوس
اگرچه انواع کاکتوس به آب کمی احتیاج دارند ؛ اما نباید کاملاً خشک شوند. تعداد دفعات آبیاری کاکتوس را با توجه به فصل و دمای منزل خود تنظیم کنید. در فصل زمستان هر 4 تا 6 هفته یکبار آبیاری نمایید. در هوای آفتابی ، هر 3 تا 4 هفته یکبار آبیاری کافی است. کاکتوس های گرمسیری را با اسپری آبیاری کنید.
روش تکثیر کاکتوس
پرورش انواع کاکتوس از بذر روشی بسیار طولانی و پر زحمت است. در عوض ، کاکتوس های چند شاخه را از شاخه جدا کنید و روی دستمال بگذارید. شاخه هایی که با اسپری آبیاری می کنید به مرور زمان ریشه می دهند. شاخه های ریشه دار را در زمین بکارید. بعضی از کاکتوس های تک ساقه ای به شکل غده روی خود جوانه می دهند. با چیدن جوانه ها و کاشت مستقیم آنها در خاک ، کاکتوس خود را تکثیر کنید.
نکات مراقبت از کاکتوس
به طور معمول ، فصل شکوفه دادن کاکتوس بهار و تابستان است. مراقب باشید که نور مورد احتیاج کاکتوس خود را برای شکوفه دادن تامین نمایید. در صورت مشاهده زردی روی بدن سبز رنگ کاکتوس از قلم نیاندازید که گیاه خود را برای مدتی به یک منطقه نیمه سایه ببرید.
نکته مهم دیگری که در مراقبت از انواع کاکتوس باید مورد توجه قرار گیرد آفات است. از رایج ترین آفات کاکتوس می توان به شپشک آرد آلود اشاره نمود. هر از چند گاهی ساقه کاکتوس و به خصوص سطح زیرین برگ ها را آنالیز نمایید. اگر ظاهر چسبناک سفید داشت ، ممکن است کمی آفات باشد. با استفاده از داروهای مخصوص کاکتوس از گیاه خود در برابر آسیب محافظت کنید.
مراقبت از انواع کاکتوس خاردار
زیباترین کاکتوس ها جزو گونه های خاردار هستند. اگرچه مراقبت از کاکتوس خاردار احتیاج به توجه دارد ؛ اما متوجه خواهید شد که کوشش شما ارزش ظاهری شیک را دارد.
هنگامی که از انواع کاکتوس خاردار مراقبت می کنید ، حتما از دستکش با روکش نیتریل استفاده نمایید. این نوع دستکش در برابر سوراخ شدن مقاوم تر است. بنابراین احتمال خارش دستان شما به علت خونریزی یا خارهای کوچک کاهش می یابد. یادآوری می کنیم که می توانید انواع مناسب دستکش ها را در سایت اتاق پیدا کنید.
منبع: اتاق