با این 14 ترفند سالاد اندونزی رستورانی آب نمیندازه و طعمش عالی میشه!
به گزارش درگ فایل، سالاد اندونزی جزو خوشمزه ترین و از محبوب ترین اجزای آشپزی اندونزیایی است. پایه اصلی سالاد اندونزی معمولا کلم است و مانند سالاد ماکارونی و هواداران پر و پا قرصی دارد. شما می توانید سالاد اندونزی را با کالباس یا گوشت سینه مرغ، با سیب زمینی یا ماکارونی یا حتی بدون این ها در ترکیب با انواع سبزیجات دلخواهتان درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه سالاد اندونزی با کالباس برای مهمانی و دورهمی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه سالاد اندونزی رستورانی در یک نگاه
برای تهیه سالاد اندونزی، ابتدا سیب زمینی، نخودفرنگی و ذرت را بپزید و با کلم سفید و قرمز، هویج رنده شده، خیارشور، ژامبون مرغ یا گوشت خرد شده، کشمش و مغز گردوی خرد شده مخلوط کنید. سپس، سس مایونز، ماست، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه را ترکیب نموده و یک سس یکنواخت درست کنید. پس از آن، این سس را به مواد سالاد اندونزی اضافه کنید. پس از مخلوط کردن همه مواد، سالاد را حداقل برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا طعم ها با هم ترکیب شوند. این سالاد خوش طعم و مقوی، به صورت سرد سرو می گردد و برای پذیرایی در مهمانی ها بسیار مناسب است.
مواد لازم برای تهیه سالاد اندونزی با کشمش و گردو و کلم
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
کلم سفید (خرد شده) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
کلم قرمز (خرد شده) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
هویج | 1 عدد میانه |
سیب زمینی | 2 عدد میانه |
خیارشور (نگینی خرد شده) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
نخود فرنگی پخته یا نخود کنسروی | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
ذرت پخته یا ذرت کنسروی | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
ژامبون (مرغ یا گوشت) | 150 گرم |
کشمش پلویی | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
مغز گردو (خرد شده) | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
سس مایونز | 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
ماست چکیده (اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو یا سرکه سفید | 1 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه و نمک | به مقدار لازم |
جعفری تازه، زیتون و هویج حلقه شده | برای تزیین سالاد اندونزی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 30 الی 45 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه سالاد اندونزی: 10 الی 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای استراحت سالاد اندونزی: حداقل 1 ساعت
مراحل طرز تهیه سالاد اندونزی با کشمش و گردو و کلم
طرز تهیه سالاد اندونزی با کشمش و گردو و کلم یا کاهو در ترکیب با سیب زمینی یا ماکارونی، با کالباس یا گوشت سینه مرغ یا اصلا بدون این ها به صورت ساده و بدون گوشت مناسب افراد وگان قابل انجام است.
مرحله اول: سیب زمینی را بپزید
در اولین مرحله از طرز تهیه سالاد اندونزی، سیب زمینی ها را به خوبی بشویید و همراه با مقداری آب در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا آب بجوشد. سپس، درب قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا سیب زمینی ها برای حدود 30 دقیقه روی شعله کم بجوشند و آبپز شوند.
در صورت تمایل، می توانید سیب زمینی ها را بخارپز کنید. پس از آن، سیب زمینی های پخته شده را پوست بگیرید و به صورت مکعبی ریز برش بزنید.
مرحله دوم: ذرت و نخودفرنگی را بپزید
حالا، دانه ذرت و نخود فرنگی را نیز با هم در قابلمه دیگری بریزید و حدود 4 لیوان آب به این قابلمه اضافه کنید. این قابلمه را نیز روی شعله میانه بگذارید تا بجوشد. برای خوشمزه تر شدن این سبزیجات، پیشنهاد می کنیم به مقدار یک قاشق غذاخوری سرپر شکر و اندکی نمک هم به قابلمه در حال جوش اضافه کنید.
این مواد را هم بزنید و حرارت را ملایم کنید. حدود 30 دقیقه زمان بدهید تا دانه ذرت و نخودفرنگی هم کاملا آبپز و نرم شوند. در صورت تمایل، می توانید از کنسرو نخودفرنگی و ذرت بهره ببرید. در این صورت کنسروها را حتما به مدت 20 دقیقه بجوشانید. سپس، شعله را خاموش نموده و نخودفرنگی و ذرت پخته شده را در سبد بریزید و کنار بگذارید تا خنک شوند.
در صورت تمایل، برای خرید نمک، شکر و انواع کنسرو مانند کنسرو نخودفرنگی و ذرت می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: کلم سفید و کلم قرمز را آماده کنید
در این فاصله، کلم سفید و کلم قرمز را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. سپس، کلم ها را به صورت نواری باریک برش بزنید و در ظرف بزرگی بریزید.
مرحله چهارم: باقی مواد اولیه سالاد اندونزی را آماده کنید
در این مرحله باید هویج شسته شده را پوست بگیرید و به صورت درشت رنده کنید. خیارشور () را هم به صورت نگینی برش بزنید و کنار بگذارید.
از سوی دیگر، کالباس مرغ یا گوشت () را نیز به صورت نگینی خرد کنید. سپس، مغز گردو را هم با چاقو به صورت نگینی برش بزنید یا مغز گردو را در کیسه زیپ دار بریزید و با یاری گوشتکوب به آن ضربه بزنید تا خرد گردد. مراقب باشید، گردو را پودر نکنید. پس از آن، کشمش پلویی را نیز به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج شده و خشک گردد.
برای خرید خیارشور، مغز گردو، کشمش پلویی و انواع فرآورده های گوشتی مانند ژامبون مرغ و گوشت می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: مواد پخته و خنک شده را به کلم اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه سالاد اندونزی، وقت آن است که نخود فرنگی و ذرت پخته شده و بعلاوه، سیب زمینی پخته و مکعبی خرد شده را به شرط خنک بودن به ظرف حاوی کلم اضافه کنید. این مواد را به آرامی مخلوط نموده و مراقب باشید تکه های سیب زمینی را له نکنید.
مرحله ششم: باقی مواد سالاد اندونزی را اضافه کنید
حالا، کشمش شسته و خشک شده، گردوی خرد شده و خیارشور نگینی شده را نیز به مواد سالاد اندونزی بیفزایید و به خوبی ترکیب کنید تا محتویات ظرف یکنواخت گردد.
مرحله هفتم: سس سالاد اندونزی را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه سالاد اندونزی رستورانی، در ظرف جداگانه ای، سس مایونز (طرز تهیه سس مایونز) را با ماست چکیده ()، آبلیموی تازه یا سرکه سفید و بعلاوه، نمک و فلفل سیاه ترکیب کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا مایه صاف و یکدستی ایجاد گردد.
برای خرید سس مایونز، ماست چکیده، سرکه سفید و انواع ادویه ها مانند فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هشتم: سس را به مواد سالاد اندونزی اضافه کنید
پس از آن، سس را به ظرف حاوی سالاد اندونزی اضافه کنید. محتویات این ظرف را با لیسک یا قاشق چوبی به آرامی مخلوط کنید تا تمام اجزای سالاد بدون له شدن به سس آغشته شوند.
مرحله نهم: سالاد اندونزی را استراحت دهید
در این مرحله از درست کردن سالاد اندونزی ساده، روی ظرف حاوی سالاد را با سلفون بپوشانید. این ظرف را حداقل برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا سالاد استراحت کند و طعم ها کاملا در هم آمیخته شوند.
مرحله آخر: سالاد اندونزی را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، سالاد اندونزی را در ظرف سرو بریزید و در صورت تمایل با برگ جعفری، زیتون یا با هویج حلقه شده تزیین کنید.
برای خرید زیتون می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه سالاد اندونزی با ماکارونی
برای تهیه سالاد اندونزی با ماکارونی، علاوه بر مواد بالا به 2 لیوان ماکارونی فرمی پخته و آبکش شده احتیاج دارید. سیب زمینی را نیز باید از این دستور پخت حذف کنید. باقی مراحل را مطابق رسپی بالا دنبال کنید.
نکات مهم در طرز تهیه سالاد اندونزی مناسب مهمانی
- مثل طرز تهیه سالاد کلم و کشمش، در این رسپی هم کلم سفید و قرمز باید نازک و یکنواخت خرد شوند تا هم بافت سالاد لطیف تر گردد، هم سس بهتر به خورد آن ها برود.
- سیب زمینی را با پوست بپزید و پس از خنک شدن پوست بگیرید؛ این کار از آبکی شدن سالاد جلوگیری می نماید و باعث حفظ بافت سیب زمینی می گردد.
- قبل از ترکیب، اطمینان پیدا کنید که تمام مواد مانند نخود فرنگی، ذرت، کلم و کشمش کاملا خشک باشند؛ در غیر این صورت، سالاد اندونزی آبکی می گردد.
- در صورت تمایل، به جای کالباس می توانید از گوشت سینه مرغ پخته و ریش ریش شده (سرد) استفاده نموده و طرز تهیه سالاد اندونزی با مرغ را امتحان کنید.
- سالاد اندونزی به روش رستوران های معروف نباید غرق در سس باشد. بنابراین، از افزودن مقدار زیادی سس مایونز خودداری کنید.
- در صورت تمایل، می توانید مقداری آناناس خرد شده هم به سالاد اندونزی اضافه کنید تا خوشمزه تر گردد.
- در طرز تهیه سالاد اندونزی بدون کالباس، کافی است ژامبون مرغ یا گوشت را از رسپی بالا حذف کنید.
- برای تهیه سالاد اندونزی با کاهو، کافی است به جای کلم از کاهو بهره ببرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن سالاد اندونزی
به جای کالباس از چه گزینه های دیگری می توانیم در تهیه سالاد اندونزی استفاده کنیم؟
شما می توانید سالاد اندونزی را با مرغ پخته و ریش ریش شده، گوشت سینه بوقلمون یا حتی با توفوی تفت داده شده (سرد) نیز درست کنید.
چگونه می توانیم سالاد اندونزی رژیمی درست کنیم؟
برای تهیه نسخه رژیمی این سالاد، شما می توانید از سس مایونز کم چرب () بهره ببرید. بعلاوه، می توانید مقدار سس مایونز را کاهش دهید یا اصلا آن را حذف نموده و کلا با ماست چکیده یا ماست یونانی جایگزین کنید.
آیا می توانیم سالاد اندونزی را از شب قبل آماده کنیم؟
بله. اما بهتر است سس را جدا نگه دارید و تنها پیش از سرو آن را اضافه کنید تا مواد نرم و له نشوند. در صورتی که سس را از ابتدا اضافه می کنید، سالاد باید در ظرف دربسته در یخچال نگهداری گردد.
آیا می توانیم گردو و کشمش را حذف یا جایگزین کنیم؟
بله. کشمش را می توانید با تکه های آناناس، انار یا زغال اخته خشک جایگزین کنید. گردو را نیز می توانید با بادام خرد شده یا پسته جایگزین نموده یا اصلا به طور کامل حذف کنید.
چرا سالاد اندونزی بعد از مدتی آب می اندازد؟
برای جلوگیری از آب انداختن سالاد اندونزی، مواد را خشک و خنک نگه دارید و سالاد را درست پیش از سرو ترکیب کنید.
منبع: افق کوروش