طرز تهیه ترشی لیته با تمر هندی به سبک بازار
به گزارش درگ فایل، آیا از طعم تکراری ترشی های معمول خسته شده اید؟ در پی یک ترشی با طعمی متفاوت و دلچسب هستید؟ ترشی لیته با تمر هندی، یک انتخاب عالی است. این ترشی خوشمزه و پرطرفدار جنوبی، با ترکیب بی نظیر تمر هندی و سرکه، طعمی ترش و شیرین به همراه رایحه ای دلنشین دارد که شما را به دنیای طعم های تازه می برد. در این مطلب، طرز تهیه ترشی لیته با تمر هندی را مرور می کنیم. با ما همراه باشید تا تفاوت های این ترشی با دیگر ترشی ها را کشف کنید و با استفاده از تمر هندی، به ترشی هایتان طعمی تازه ببخشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته با تمر هندی
- بادمجان کوچک 8 عدد
- گل کلم 1 عدد
- هویج 10 عدد
- ادویه مناسب ترشی به مقدار لازم
- تمر هندی یک بسته
- سرکه قرمز به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی لیته با تمر هندی
1. آماده کردن مواد ترشی لیته
اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لیته با تمر هندی درست مثل طرز تهیه ترشی لیته بندری حرفه ای این است که مواد لازم برای ترشی یعنی هویج، گل کلم و بادمجان را آماده کنید. برای این کار هویج را به مقدار کوچک نگینی خرد کنید، بعد بادمجان را با پوست خرد و نگینی کنید و در نهایت هم گل کلم شسته شده را خرد کنید. بعد از این که بادمجان را خرد کردید روی آن نمک بپاشید و اجازه دهید نمک تلخی آن را بگیرد. در نهایت هم فلفل سبز تازه را خرد کنید.
نکته: بعد از 10 دقیقه بادمجان را از آب نمک درآورید و خوب خشک کنید.
2. آماده کردن ادویه ترشی لیته
ابتدا فلفل عنابی را داخل هاون بریزید و خوب با گوشت کوب خرد کنید سپس داخل یک ظرف مناسب بریزید و بعد تخم گشنیز را داخل هاون بریزید و با گوشت کوب خوب خرد کنید. همین کار را با سیاه دانه هم انجام دهید. وقتی تمام ادویه ها را خرد کردید زمان آن است که آن ها را داخل یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار داده و به مدت 5 دقیقه تفت دهید.
3. آماده کردن تمر هندی
تمر هندی را در سرکه قرمز خیس کنید تا نرم گردد. سپس پوست و هسته های آن را جدا نموده و پالپ آن را با کمی آب مخلوط کنید تا خمیری گردد.
4. تهیه مخلوط ترشی
در این مرحله سیر را رنده یا خرد کنید. همه مواد (هویج، بادمجانی که خوب شسته اید تا نمکی رویش نمانده باشد، گل کلم، سیر، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه ها) را در یک ظرف مناسب بریزید و به خوبی مخلوط کنید بعد ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید مخلوط به مدت 15-20 دقیقه بجوشد تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند در 5 دقیقه آخر مخلوط تمر هندی را اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد بعد گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مواد خوب سرد شوند بعد آن ها را داخل شیشه مناسب بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه ترشی لیته
ترشی لیته با تمر هندی یکی از ترشی های خوشمزه و محبوب ایرانی است که طعمی ترش و شیرین دارد. برای تهیه این ترشی نکات و فوت و فن هایی وجود دارد که به شما یاری می نماید تا یک ترشی خوشمزه و باکیفیت داشته باشید. در ادامه بعضی از این نکات آمده است.
اهمیت استفاده از سرکه
استفاده از سرکه در ترشی ها برای نگهداری طولانی مدت و ایجاد طعم ترش لازم است. سرکه سفید و سرکه قرمز هر دو برای تهیه ترشی لیته مناسب هستند. به عبارتی سرکه با ایجاد محیطی اسیدی مانع رشد باکتری ها و کپک ها در ترشی می گردد و به این ترتیب یاری می نماید تا ترشی مدت طولانی تری قابل نگهداری باشد.
از طرف دیگر علاوه بر این که سرکه به طعم ترش و دلپذیر ترشی یاری می نماید در ضمن سرکه به حفظ رنگ طبیعی سبزیجات هم یاری می نماید.
علت استفاده از سرکه قرمز در تهیه ترشی لیته با تمر هندی
علت استفاده از سرکه قرمز برای تهیه ترشی لیته با تمر هندی این است که سرکه قرمز نسبت به سرکه سفید طعمی قوی تر و رنگی تیره تر دارد و بخاطر رنگش باعث می گردد ترشی رنگ مجذوب کننده تری داشته باشد.
پخت تمر هندی
بعضی از افراد برای استفاده از تمر هندی در تهیه ترشی لیته ترجیح می دهند قبل از اضافه کردن تمر هندی به ترشی، آن را کمی بپزند تا طعم ملایم تری پیدا کند.
روش های مختلف تهیه ترشی لیته
ترشی لیته را با مواد مختلف و به شکل های مختلف می توانید تهیه کنید مثلا اگر دوست دارید ترشی لیته شما تند باشد می توانید آن را با انواع فلفل همراه کنید. طرز تهیه ترشی لیته مخلوط تند را در کتاب کاله مطالعه کنید.
اما یکی از روش های خاص تهیه ترشی لیته این است که اندازه یکی از مواد موجود را بیشتر از بقیه در نظر بگیرید. مثلا بادمجان یا گل کلم بیشتری استفاده کیند. طرز تهیه ترشی لیته گل کلم و طرز تهیه ترشی لیته بادمجان فوری را هم قبلا در کتاب کاله با جزییات کامل جمع آوری نموده ایم و می توانید مطالعه کنید.
یکی دیگر از روش های متفاوت کردن تهیه ترشی لیته این است که در آن به جای تمر هندی از رب گوجه بهره ببرید. طرز تهیه ترشی لیته با رب گوجه فرنگی را می توانید در کتاب کاله بخوانید.
منبع: کتاب کاله