چگونه مادربرد مناسب برای کامپیوترتان انتخاب کنید؟

به گزارش درگ فایل، معمولا کاربران برای انتخاب کامپیوتر دسکتاپ جهت مشخصی را دنبال می نمایند؛ ابتدا در خصوص کارت گرافیک و پردازنده تصمیم می گیرند و سپس با توجه به قطعات انتخاب شده و البته بودجه موردنظر باید مادربرد، کیس و دیگر قطعات را خریداری نمایند. اما روی هم رفته برای انتخاب مادربرد مناسب باید چه نکاتی را در نظر بگیرید؟ در ادامه به این موضوع می پردازیم.

چگونه مادربرد مناسب برای کامپیوترتان انتخاب کنید؟

مبانی مادربرد

از آنجایی که پردازنده و کارت گرافیک بیشترین تاثیر را بر عملکرد کامپیوتر دارند، شروع با آن ها منطقی به نظر می رسد. با این حال، مادربرد هم می تواند تفاوت قابل توجهی ایجاد کند. همانطور که گفتیم، به غیر از کیفیت کلی مادربرد باید به قطعات استفاده شده در کامپیوتر هم اشاره کنیم که در انتخاب آن نقش مهمی را ایفا می نمایند.

اما برای خرید مادربرد مناسب باید به کدام ویژگی های کلیدی توجه کنیم؟ در این مطلب قرار نیست تمام جزئیات مادربردها مانند انواع سوکت ها را پوشش دهیم ولی احتمالا می دانید که نوع سوکت مادربرد شما باید با پردازنده خریداری شده مطابقت داشته باشد. به طور خلاصه، اگر پردازنده اینتل می خرید باید مادربرد متناسب با آن را تهیه کنید و همین موضوع برای پردازنده های اینتل هم صدق می نماید. مادربرد موردنظر نه تنها باید با پردازنده های AMD و اینتل سازگار باشد، بلکه باید از نسل خاص پردازنده خریداری شده پشتیبانی کند.

یکی دیگر از ملاحظات مهم مربوط به میزان آن است. مادربردها در میزان های مختلفی راهی بازار می شوند اما بیشتر کاربران که خواستار راه اندازی کامپیوترهای دسکتاپ مرسوم هستند باید مادربردهای ATX بخرند. اما به غیر از این موارد، باید به چه نکات دیگری برای انتخاب مادربرد توجه کنیم؟

آیا می خواهید پردازنده را اورکلاک کنید؟

اگر روی اورکلاک کردن پردازنده سیستم خود برنامه ریزی نموده اید، پس این موضوع را هنگام خرید مادربرد-به خصوص برای پردازنده های اینتل-باید در نظر بگیرید. خوشبختانه پردازنده های سری رایزن AMD و مادربردهای آن ها با اورکلاک سازگار هستند اما اینکه می توانید چه میزان توان بیشتری از آن ها بیرون بکشید، بین نسل های مختلف تفاوت زیادی دارد. روی هم رفته اورکلاک کردن خود موضوع بسیار مفصلی محسوب می گردد که در این مطلب فقط به طور محدود به آن می پردازیم.

در رابطه با اینتل هم باید بگوییم فقط نمونه هایی که انتهای شماره مدل آن ها به K یا F ختم می گردد را می توانید اورکلاک کنید. برای اورکلاک کردن پردازنده های اینتل باید از مادربردهای سری Z سازگار با پردازنده موردنظر استفاده کنید.

علاوه بر این، هنگام انتخاب مادربرد بهتر است به VRM یا مدار تنظیم نماینده ولتاژ توجه کنید که ولتاژ ورودی از منبع تغذیه اصلی را به ولتاژ مورداحتیاج قطعات مختلف مانند پردازنده تبدیل می نماید. هرچقدر تعداد فازهای VRM بیشتر باشد، به معنای عملکرد بهتر پردازنده خواهد بود. برترین راه برای آنالیز VRM مادربرد این است که به آنالیز های اجرا شده برای مادربرد موردنظر نگاهی بیندازید.

پورت ها، وای فای و اسلات های رم

قبل از خرید مادربرد بهتر است پورت های آن را آنالیز کنید. اگر انواع پورت ها را تشخیص می دهید، فقط با نگاه کردن به تصاویر مادربردها می توانید ببینید که هرکدام از آن ها کدام پورت ها را ارائه می دهند. بیشتر کاربران خواستار چند پورت USB-A در سیستم خود هستند و بعضی کاربران هم برای احتیاجهای خود به پورت های USB 3.1 یا نسل های نوتر احتیاج دارند. روی هم رفته تعداد پورت مورد احتیاج به تعداد گجت ها و لوازم جانبی که استفاده می کنید بستگی دارد. ضمناً به این موضوع هم توجه کنید که حداقل دو پورت برای کیبورد و ماوس مورد استفاده قرار می گیرند.

با توجه به اینکه روزبه روز گجت های بیشتری همراه با پورت USB-C راهی بازار می شوند، بهتر است مادربرد شما هم حداقل دارای یک پورت USB-C باشد. علاوه بر این اگر از هارد اکسترنال دارای پورت USB-C استفاده کنید، می توانید از سرعت انتقال بسیار بیشتری استفاده کنید.

حین آنالیز پورت USB-C مادربرد موردنظر، بهتر است نمونه هایی را پیدا کنید که از استاندارد تاندربولت 3 یا 4 پشتیبانی می نمایند. این استاندارد سرعت انتقال داده را به صورت چشمگیری افزایش می دهد و بعلاوه برای اتصال به مانیتورها هم می تواند مثمر ثمر واقع گردد.

اگر احتیاجی به کارت گرافیک ندارید و می خواهید از گرافیک پردازنده استفاده کنید، در این صورت برای پورت های مادربرد باید به چند نکته دیگر توجه کنید. رایج ترین پورت برای اتصال به مانیتور HDMI است اما ممکن است به DisplayPort، DVI یا حتی VGA احتیاج داشته باشید. خبر خوب این است که در این زمینه رابط های مختلفی وجود دارد و مثلا اگر فقط در مادربرد پورت HDMI تعبیه شده، با یک رابط می توانید این پورت را به مانیتور مبتنی بر DVI وصل کنید. با این حال بهتر است پورت موجود در مانیتور و مادربرد با یکدیگر مطابقت داشته باشند.

آیا به وای فای احتیاج دارید؟ معمولا بعضی کاربران کامپیوترهای دسکتاپ برای بازی کردن یا دانلود و آپلود فایل های حجیم با استفاده از سیم به مودم وصل می شوند اما اگر به هر دلیلی می خواهید از وای فای استفاده کنید، می توانید مادربرد دارای این قابلیت را بخرید. اگر هم مادربرد شما چنین قابلیتی را ندارد، کافی است یک کارت شبکه بی سیم بخرید تا بتوانید از این مشخصه بهره مند شوید.

علاوه بر موارد ذکر شده، هنگام انتخاب مادربرد باید به اسلات های موجود در آن هم توجه کنید. برای کارت گرافیک مختص گیمینگ، به اسلات PCIe x16 احتیاج دارید که نسبتا استاندارد است. اگر قصد اضافه کردن کارت صدا یا دیگر کارت ها را دارید، برای بهره گیری از آن ها به اسلات های جداگانه احتیاج پیدا می کنید. بعلاوه بهتر است مادربرد شما دارای اسلات M.2 برای حافظه های SSD NVMe باشد. این نوع حافظه های SSD این روزها بسیار همه گیر شده اند زیرا در مقایسه با حافظه های SSD مبتنی بر SATA سرعت بسیار بیشتری را ارائه می دهند.

بعلاوه در حال حاضر در شروع دوران گذار از استاندارد PCIe 3.0 به PCIe 4.0 هستیم. اگر مادربرد شما از PCIe 4.0 پشتیبانی می نماید، به یک پردازنده سازگار با این استاندارد هم احتیاج دارید. به اسم مثال می توانیم به پردازنده های سری 3000 و 5000 رایزن AMD و نسل یازدهم پردازنده های اینتل اشاره کنیم که از این استاندارد نو پشتیبانی می نمایند. در صورتیکه مثلا فقط مادربرد مبتنی بر این استاندارد باشد ولی از پردازنده قدیمی استفاده کنید، همان سرعت مربوط به PCIe 3.0 مورد استفاده قرار می گیرد.

در نهایت نباید اهمیت تعداد اسلات های مربوط به رم را از قلم بیندازیم. بیشتر مادربردها از 4 اسلات برای حافظه رم بهره می برند که به کاربران اجازه می دهند به راحتی ظرفیت رم سیستم خود را افزایش دهند. با این حال مادربردهایی که میزان کوچک تری دارند، معمولا با دو اسلات رم به دست کاربران می رسند.

محدوده قیمت

اگر می خواهید یک سیستم دسکتاپ برای خود فراهم کنید، بدون شک بودجه مشخص شده یک مساله بسیار مهم محسوب می گردد. به اسم مثال اگر مادربرد مقرون به صرفه قیمت تهیه کنید، مثلا چندان نمی توانید روی اورکلاک کردن پردازنده حساب کنید. با این حال، لزوما نباید گران ترین مادربرد را بخرید. در این زمینه تنوع بسیار زیادی وجود دارد که باید با توجه به هزینه، کیفیت و عملکرد برترین گزینه موجود را بخرید.

مادربرد پایه و اساس کامیپوتر دسکتاپ است. به همین دلیل بهتر است برای خرید آن عجله نکنید و گزینه متناسب با بودجه و احتیاج خود را بخرید. با انتخاب یک مادربرد مناسب، تا چندین سال با خیال راحت می توانید از آن استفاده کنید و از امکانات کامپیوتر دسکتاپ خود لذت ببرید.

منبع: How To Geek

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 تیر 1400 بروزرسانی: 28 تیر 1400 گردآورنده: dragfile.ir شناسه مطلب: 1137

به "چگونه مادربرد مناسب برای کامپیوترتان انتخاب کنید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه مادربرد مناسب برای کامپیوترتان انتخاب کنید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید