معروفترین شیرینی های سنتی کرمانشاه

به گزارش درگ فایل، شیرینی های سنتی کرمانشاه

استان کرمانشاه، به علت اقلیم جغرافیایی و پوشش گیاهی ویژه مانند ارتفاعات پوشیده از جنگل، یکی از بی نظیرترین نقاطی است که هم وطنان ما، در آن زندگی میکنند. کرمانشاه شهری با شیرینی های سنتی و لذیذ می باشد که همواره خاطرات شیرینی را برای گردشگران و جهانگرد ها از این استان باقی می گذارد . از جمله شیرینی های سنتی کرمانشاه ، می توان به نان کلانه معروف کرمانشاه، نان برساق، قاووت، چیپس خرمالو، نان خرمایی، نان برنجی، کاک، شیرینی بژی و شیرینی شکری اشاره نمود. در ادامه مطلب همراه خبرنگاران باشید تا با شیرینی های سنتی کرمانشاه بیشتر آشنا شوید.

معروفترین شیرینی های سنتی کرمانشاه
  • برترین جاهای دیدنی کرمانشاه را بشناسید
  • سوغات کرمانشاه

شیرینی کاک

یوخه یا کاک، شیرینی بسیار لذیذی است که از لایه های بسیار ظریف و نازک خمیر به همراه شکر و دارچین تشکیل شده است. آرد، شکر، روغن، هل و دارچین موادی هستند که باید با تبحر و مهارتی خاص، از آن ها کاک کرمانشاهی پخته شود.

نان خرمایی

یکی دیگر از برترین ها و البته خوشمزه ترین های سوغات کرمانشاه بدون شک، نان خرمایی است. نان خانقی در اصطلاح کرمانشاهیان و نان خرمایی به عنوان اصطلاح همگانی، یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوغاتی های این استان است که اگر تازه اش میل شود، یکی از برترین شیرینی هایی است که در عمرتان خورده اید. هر جای کرمانشاه که بروید، نام خرمایی را به راحتی می توانید تهیه کنید و نوش جان نمایید. پیشنهاد می کنیم که چند بسته اضافه تر برای مصرف شخصی خودتان هم بخرید.

نان برنجی

نان برنجی کرمانشاه، خوش طعم ترین و خوش عطر ترین شیرینی های سنتی ایران هستند. نان برنجی از جمله شیرینی های سوغات کرمانشاه است که همیشه سر سفره های بزم و شادی ایرانیان جای دارد. قدمت پخت نان برنجی به دوران قاجار، یعنی حدود 150 سال پیش برمی شود.پخت این نان با موادی مثل آرد برنج، روغن حیوانی، تخم مرغ، شکر، هل و گلاب انجام می شود و در 2 نوع ساده و زعفرانی عرضه می شود.

شیرینی بژی

در رژیم غذایی مردم استان کرمانشاه، حضور تنوع جالب و بی نظیری از شیرینی های سنتی و بومی زبانزد غذادوستان و مردم گوشه و کنار کشور است. از جمله این خوراکی های بومی، شیرینی بژی نام دارد که بسیار خوشمزه و خوش عطر است و به عنوان نانی لذیذ هنگام صرف صبحانه، مناسب و دلپسند خواهد بود. مردم این استان با استفاده از شیر، روغن حیوانی، رازیانه، زیره، شکر، آرد (آرد مخصوص نان سنگک)، زعفران و روغن حیوانی (روغن کرمانشاهی)، این خوراکی لذیذ و خوش عطر را تهیه می نمایند.

قاووت

قاووت را اغلب سوغات کرمان می دانند. اما در کرمانشاه نیز این خوراکی خوشمزه را تهیه می نمایند.قاووت پودری از مغزها ومواد مقوی است که بانوان کرمانشاهی آن را از ترکیب پود نخود گل (نخود مشکل گشا بدون نمک)، قرص کمر، پودر زنجبیل، پودر هل، پودر میخک، جوز هندی، پودر قند، رازیانه، تخم گشنیز، پسته، بادام، گردو، تخم کتان، تخم کاهو برای بچه ها و خانواده خود آماده می نمایند. این خوراکی خوشمزه، بسیاری پرانرژی و مغذی است که می توان آن را برای افراد ضعیف و کم توان سوغات برد.

نان برساق

این نان محلی برای افطار در ماه مبارک رمضان می تواند برترین گزینه باشد. برای تهیه از موادی مثل آرد، تخم مرغ، شکر، شیر، روغن حیوانی، نمک و زردچوبه استفاده شده است. نان های محلی تازه طبخ شده که از تازه از تنور درآمده، عطر و بوی فوق العاده ای دارند که می توانند هوش را از سر انسان ببرند. نان برساق یکی از این خوراکی های استان کرمانشاه بوده که بسیار لذیذ است و برای دورهمی های خانوادگی می تواند برترین انتخاب باشد.

نان کلانه کرمانشاه

برای طبخ این نان که از گیاهی خودرو بنام کلانه تهیه می شود، به موادی مثل آرد سفید گندم، مایه خمیر، کره محلی یا دان، زعفران، تخم مرغ، روغن، پیازچه، فلفل سیاه و زیره احتیاج است. پیشنهاد می کنیم این نان محلی را در کنار آش دوغ یا با دوغ نوش جان فرمایید.

شیرینی شکری

شیرینی شکری یا نان شکری، یکی از خوشمزه ترین خوراکی هایی است که بومی استان کرمانشاه بوده و از هواداران بسیار زیادی نیز برخوردار است. زنان این استان معمولا نان شکری را به عنوان عصرانه اعضای خانواده خود تهیه نموده و لحظات شیرین و به یادماندنی را برای عزیزانشان فراهم می نمایند. آن ها با استفاده از شکر، روغن، نمک، وانیل، آرد و تخم مرغ به طبخ و تهیه این خوراکی بومی و سنتی می پردازند.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 20 مهر 1403 بروزرسانی: 20 مهر 1403 گردآورنده: dragfile.ir شناسه مطلب: 1761

به "معروفترین شیرینی های سنتی کرمانشاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معروفترین شیرینی های سنتی کرمانشاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید