1034 روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند

به گزارش درگ فایل، روز گذشته در مراسمی که به میزبانی اپراتور دوم (ایرانسل) برگزار گردید، با دستور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات 1034 روستا در سراسر کشور با تمرکز بر مناطق کمتر برخوردار، به شبکه ملی اطلاعات و شبکه پهن باند ارتباطی متصل شدند.

1034 روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند

کوشش برای برقراری عدالت اجتماعی

محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم کوشش های مجموعه وزارت ارتباطات برای توسعه خدمات ارتباطی در روستاها را کوششی برای برقراری عدالت ارتباطی به عنوان مصداق عدالت اجتماعی عنوان نمود.

جهرمی گفت: وزارت ارتباطات طبق برنامه ششم توسعه مکلف شده 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل کند. این عدد در ابتدای دولت عدد ناچیزی بود ولی در سال اول برنامه ششم توسعه به حدود 30 درصد رسید ولی امروز این عدد به 90 درصد رسیده و تمام کوشش ما این است که تا سرانجام سال، بالاتر از اهداف برنامه توسعه ششم عمل نموده و 100 درصد روستاهای بالای 20 خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل کنیم.

آذری جهرمی اضافه نمود: رسیدن از 10 درصد به 50 یا 60 درصد اهداف برنامه برای توسعه ارتباطات روستایی کار دشواری نیست، چون عمده روستاهای کشور که پرجمعیت هستند، در نزدیکی شهرها قرار دارند و ارتباط به راحتی برقرار می گردد اما رسیدن از 90 درصد به 100 درصد زحمت بسیاری دارد، چرا که روستاهای باقی مانده به طور عمده در مناطق صعب العبور قرار دارند که برای توسعه روستایی نیازمند ساخت جاده، انتقال برق و ایجاد سکو هستند که این بخش کار بسیار پرزحمتی است.

وزیر ارتباطات با طرح این سؤال که نتیجه برقراری ارتباط به روستاها چیست؟ گفت: نتیجه این کار عدالت ارتباطیاست که از مصادیق عدالت اجتماعی محسوب می گردد. با شیوع بیماری کرونا نه تنها بخش مهمی از کنترل شیوع ویروس کرونا در اطلاع رسانی هم بر بستر فضای مجازی محقق شد، بلکه شاهد بودیم که آموزش مدارس و دانشگاه ها و حتی اقتصاد در بازار بورس، سهام عدالت و بانکداری به فضای مجازی منتقل شد.

وی با تأکید بر اینکه امروزه فضای مجازی اهمیت دوچندانی پیدا نموده، گفت: ترافیک اینترنت با 150 درصد رشد، دو و نیم برابر شد و این نشان می دهد که وابستگی به اینترنت و فضای مجازی چقدر زیاد است. بنابراین اگر بستر شبکه ملی اطلاعات در روستاها فراهم نباشد، یعنی عدالت وجود ندارد به همین دلیل وزارت ارتباطات برای توسعه خدمات در روستاها کوشش می نماید تا عدالت را برقرار کند.

آذری جهرمی با بیان اینکه تمام اقدام هایی که انجام می دهیم برای این است تا تحولی به نام تحول دیجیتالی و شکوفایی اقتصاد دیجیتالی را رقم بزنیم، اضافه نمود: کوشش می کنیم با این تحول، شبکه ملی اطلاعات را توسعه دهیم. از سوی دیگر به دنبال آن هستیم تا میدان را برای جوانان باز نموده و ظرفیت اشتغال را برای آنها افزایش دهیم تا زندگی مردم را راحت تر کنیم به این خاطر که شفافیت به وجود بیاید و فساد از کشور ما رخت بربندد. وزیر ارتباطات گفت: امروز 1034 روستای دیگر به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند و این یعنی اینکه مردم 1034 روستا می توانند از شبکه شاد استفاده نمایند و آموزش شان مستمرتر گردد. دانشجویان ساکن در آن مناطق می توانند از خدمات آموزش مجازی استفاده نمایند و مردم روستاها دیگر نیازی ندارند تا برای خدمات بانکی و دریافت یارانه مسافت هایی طولانی را تا شهرها پشت سر بگذارند. مردم می توانند دستاوردهای خود مثل صنایع دستی و کشاورزی را به اقصی نقاط کشور به یاری فضای مجازی ارائه نمایند.

آذری جهرمی اضافه نمود: این اقدام گام مهمی در توسعه شبکه ملی اطلاعات بود که در هفته های آینده از توسعه زیرساخت های اطلاعاتی آن خبرهای خوبی خواهیم داشت و گامی مهم در حوزه خودکفایی در حوزه نیازمندی های شبکه ملی اطلاعات خواهیم داشت.

ورود به حفاظت از حقوق بچه ها

وزیر ارتباطات با بیان اینکه اپراتور دوم (ایرانسل) در حرکت به سمت تحول دیجیتال پیشگام بوده، گفت: رمز موفقیت ایرانسل این است که فضا را برای جوانان باز نموده و از انحصارگرایی در ارائه خدمات فناوری اطلاعات دوری نموده است. آذری جهرمی به مجموعه ایرانسل چند پیشنهاد ارائه دارد و گفت: پیشنهاد اول این است که ظرف یک ماه با همکاری سکوهای توزیع محتوای کاربر محور، شرایطی را فراهم کنید تا بخشی از درآمد گردش محتوا در شبکه به فراوری نماینده محتوا برسد. لازمه یک جهش عظیم در فراوری محتوا بر بستر پلتفرم های موجود در شبکه ملی اطلاعات حائزاهمیت است.وی اضافه نمود: از ابتدای دولت دوازدهم، وزارت ارتباطات کارهای مهمی برای زیست بوم بچه ها و نوجوانان مانند توسعه تبلت های مخصوص بچه ها، سکوهای اختصاصی سازی و نرم افزارهای مدیریت والدین در حوزه محتوا انجام داده است و حتی با برگزاری جشنواره کودک آنلاین کوشش کردیم که فراوری محتوا را برای بچه ها تقویت کنیم. این کوشش ها در مجموع باعث شد تا زیست بوم مخصوص کودک و نوجوان را در فضای مجازی کشور توسعه دهیم. ولی پیشنهاد دوم من به اپراتور دوم این است به حفاظت از حقوق بچه ها و نوجوانان در فضای مجازی ورود کند. ایرانسل باید اپراتور حفاظت نماینده از حقوق بچه ها و نوجوانان در فضای مجازی باشد.

وزیر ارتباطات از این اپراتور به عنوان پیشنهاد سوم، تقاضا کرد تا یک بسته افتتاحیه یا عیدانه به مردمی که هم اکنون روستایشان به اینترنت وصل شد تقدیم نموده و با ارسال پیغامک مردم را آگاه کنید تا کامشان از این خدمت شیرین گردد.

مهاجرت معکوس با اینترنت

محمد امید معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری نیز در این مراسم گفت: طبق آمار در دولت یازدهم و دوازدهم سهم روستاها از بحث پوشش ارتباطات روستاها به 96 درصد رسیده و این با زحمات و همت وزارت ارتباطات و همکاران شان محقق شده است.

امید اضافه نمود: توسعه اینترنت و پوشش شبکه ملی اطلاعات در روستاها منجر به مهاجرت معکوس شده است. تا امروز نزدیک به 13 هزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت در اختیار روستاییان قرار گرفته است که استفاده از این تسهیلات برای ایجاد شغل به مدد زیرساختی که شبکه ملی اطلاعات ایجاد نموده، ممکن شده است.

مهدی جمالی نژاد معاون عمرانی وزیر کشور نیز گفت: اکنون 37 هزار دهداری در روستاها و آبادی ها احداث شده است اما اگر روش های نوین نباشد و به سمت روستاهای هوشمند نرویم، نمی توانیم شاهد یکپارچگی دستورالعمل ها باشیم.

وی اضافه نمود: سامانه هایی که ما در مورد دهیاری ها مورد استفاده قرار می دهیم همگی حاصل همکاری صنعت فناوری اطلاعات با وزارت کشور است. توسعه کشور از روستاها عبور می نماید و اگر نتوانیم پیشرفت و تکنولوژی را در روستاها توسعه بدهیم، به نتیجه ایده آل نخواهیم رسید.

بیژن عباسی آرند مدیرعامل اپراتور دوم نیز در این مراسم گفت: اکنون بیش از 17 هزار روستا تحت پوشش این شبکه هستند. از ابتدای شکل گیری این اپراتور بیش از 8 میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است که حاصل آن ایجاد 2هزار و 300 شغل مستقیم و 70 هزار شغل غیرمستقیم است. به همین واسطه نیز سه هزار شرکت دانش بنیان با این مجموعه در حال همکاری هستند.

او با بیان اینکه سهم این اپراتور در اقتصاد دیجیتال کشور 15 هزار میلیارد تومان است، گفت: با ورود به نسل پنجم اینترنت، اپراتور دیجیتال قابلیت هایی را در کسب و کارها ایجاد می نماید تا ظرفیت های جدید در این حوزه مانند ذخیره ابری، سرگرمی، آموزش، پیغام رسان و اینترنت اشیا استفاده گردد.

لازم به ذکر است برای تحقق اهداف اصلی وزارت ارتباطات به منظور تکمیل دسترسی 100 درصدی روستاهای بالای 20 خانوار کشور به شبکه ارتباطی تا سرانجام امسال، نزدیک به 500 روستا در قالب خدمات عمومی ارتباطات و فناوری اطلاعات (USO) و بیش از 500 روستا با سرمایه گذاری اپراتور دوم به شبکه ملی اطلاعات و شبکه پهن باند ارتباطی کشور متصل شدند. در این مراسم، با برقراری ارتباط مستقیم با دو روستای شهنیز در استان کهگیلویه و بویراحمد و گلانه در استان کردستان به عنوان نمونه هایی از 1034 روستا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، سایت های مخابراتی را در این روستاها افتتاح کرد.

روستاهایی که در قالب طرح USO به شبکه ارتباطی متصل شدند، 491 روستا هستند که با احداث 143 سایت و با سرمایه گذاری بالغ بر 214 میلیارد و 500 میلیون تومان به این شبکه اتصال یافته اند. در این میان استان های کردستان با 114، سیستان و بلوچستان با 91 و خراسان رضوی با 57 روستا بیشترین سهم را از این طرح توسعه دارند.

اپراتور دوم هم 543 روستا را با احداث 163 سایت و با سرمایه گذاری مستقیم 89 میلیارد و 650 میلیون تومانی به شبکه ارتباطی متصل نموده است. استان های فارس با 68، خراسان رضوی با 59 و کردستان با 57 بیشترین سهم را از طرح توسعه ارتباطی اپراتور دوم دارند.

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 23 مرداد 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: dragfile.ir شناسه مطلب: 484

به "1034 روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "1034 روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید