آشنایی با خوراکیهای بهاری برای کنترل قند خون
به گزارش درگ فایل، اگر در معرض دیابت قرار دارید و می خواهید قند خونتان کاهش یابد نوع تغذیه تان را اصلاح کنید و به مواد غذایی کاهنده قند خون روی بیاورید که برترین شیوه است. در ادامه با خوراکیهای خوشمزه بهاری جهت حفظ قند خون آشنا می شوید.
توجه داشته باشید که اندازه قند خون نرمال باید بین 80 تا 100 میلی گرم در هر دسی لیتر باشد.1
خطرات قند خون بالاافرادی که از قند خون بالا رنج می برند باید به طور مرتب دنبال روش هایی برای کنترل هر چه بهتر قند خونشان باشند در غیر این صورت همین مسئله باعث بروز عواقب جدی در سلامتی می گردد.
اغراق نیست اگر بگوییم که داشتن تعادل در قند خون برای انسان یک امر حیاتی است. داشتن قند خون بالا به صورت مزمن به بدن بسیار آسیب می رساند و با از بین بردن اندام ها و عروق خونی ، راستا را برای حملات قلبی هموار می نماید همچنین سبب بروز دیابت نوع 2، سکته مغزی، از بین رفتن کلیه ها، آسیب های عصبی، اختلال نعوظ و یا حتی کوری می گردد. نکته مثبت در این جریان این است که بالا و پایین شدن سطح قند خون را می توان با تغذیه مناسب مهار و تنظیم کرد.
در ادامه به چند مورد از موثرترین مواد غذایی بهاری که باعث کاهش و تنظیم قند خون می شوند اشاره نموده ایم تا شما بدانید چگونه قند خون خود را به طور طبیعی پایین بیاورید.1
مارچوبهیکی از بزرگترین هدایای بهار است و مواد مغذی موجود در آن به کاهش خطر سرطان، بیماری های قلبی و فشار خون بالا یاری می نماید. یک فنجان مارچوبه پخته شده تنها 32 کالری و 3 گرم کربوهیدرات همراه با 3 گرم فیبر دارد. مارچوبه سدیم کمی دارد، عاری از چربی و کلسترول است. یک وعده مارچوبه 10 درصد احتیاج روزانه شما به فولات، 8 ذرصد احتیاج روزانه به فیبر و پتاسیم و 100 درصد احتیاج روزانه به ویتامین ث را تامین می نماید. مارچوبه دومین منبع مفید اسید فولیک بعد از آب پرتقال است و مصرف آن با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان روده، بیماری کبد و اسپینابیفیدا در ارتباط است.2
ریحانمنبع غنی از ویتامین کا، بتا کاروتن، منیزیوم، پتاسیم، ویتامین ث محسوب می گردد و مصرف آن با سلامت قلب در ارتباط نزدیک است.2
کنگر فرنگییک عدد کنگر فرنگی تنها حاوی 25 کالری، و 170 گرم پتاسیم است ضمن این که چربی آن عدد صفر است. کنگر فرنگی منبع خوبی از ویتامین ث، آنتی اکسیدان ها، فولات و منیزیوم محسوب می گردد. فیبر بالای این سبزی به مدیریت قند خون و حفظ سلامت دستگاه گوارش یاری می نماید، ضمن این که منجر به کاهش سطح کلسترول و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و جلوگیری از انواع خاصی از سرطان ها می گردد.2
چغندریک ماده مغذی دیابت پسند است، آنتی اکسیدان های موجود در آن منجر به ایجاد محافظت در برابر بیماری های عروق کرونر، سکته مغزی، کاهش اندازه کلسترول می گردد و اثرات ضد پیری دارد. چغندر حاوی دو کاروتنوئید لوتئین و زیگزانتین است که منجر به حفظ سلامت چشم و جلوگیری از مسائل چشمی مرتبط با سن مانند دژنراسیون ماکولا می گردد. چغندر منبع خوبی از فولات و منگنز همچنین پتاسیم، ویتامین ث، مس، منیزیوم، آهن و فسفر است.2
زغال اختهسرشار از آنتی اکسیدان است و در هر فنجان تنها 80 کالری و 20 گرم کربوهیدرات دارد. مزایای سلامتی زغال اخته عبارتند از کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی عروقی و دیابت و همچنین افزایش بهبود حافظه و عملکرد شناختی.2
توت فرنگیسرشار از ویتامین ث، پتاسیم، فیبر، و سایر آنتی اکسیدان ها است. هر فنجان توت فرنگی تنها 44 کالری، 4 گرم کربوهیدرات و بیش از 3 گرم فیبر دارد.2
نخود فرنگینخود سبز یک انتخاب فوق العاده برای کاهش وزن و حفظ رژیم غذایی سالم است. این ماده مغذی منبع خوبی از مواد معدنی است و در هر فنجان تنها 67 کالری، 13 گرم کربوهیدرات و 5 گرم پروتئین دارد. نخود سبز حاوی آنتی اکسیدان ها است و مواد مغذی موجود در آن خاصیت ضد التهابی دارد. نخود فرنگی سرشار از ویتامینEو ویتامین ث همچنین ویتامین کا و روی است. این خوراکی همچنین منبع خوبی از پروتئین و فیبر محسوب می گردد و در تنظیم قند خون و اشتها موثر است.2
تربچهنصف فنجان تربچه تنها 10 کالری و 2 گرم کربوهیدرات دارد به طوری که در برنامه غذایی دیابتی ها برای کنترل وزن و سلامت قلب بسیار موثر است. تربچه سرشار از پتاسیم، فیبر، اسید فولیک و ویتامین ث است. تربچه و دیگر سبزیجات ریشه دار به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی یاری می نماید.2
گوشت برهدر ارتباط با سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن است. مصرف 3 اونس از این گوشت در روز 30 درصد احتیاج روزانه به روی را رفع می نماید و برای رشد و ترمیم بافت ها لازم است. همچنین 17 درصد اندازه آهن مورد احتیاج نیز با این اندازه گوشت بره تامین می گردد. گوشت بره غنی از ویتامین ب است.2
سیبدر فصل بهار انواع سیب ها را در دسترس داریم که شامل سیب گلاب، سیب درختی و سیب قرمز است. سیب سرشار از ویتامین A و C است. بنابراین برای پوست بسیار مفید بوده و ناراحتی های پوستی را از جمله جای جوش ها ، خشکی پوست و ... را درمان می نماید.
از همان ابتدا که عطر سیب را استشمام می کنید مطمئن باشید تغییرات مثبتی در بدنتان در حال شکل گیری است. سیب کنترل نماینده فشار خون، بالا برنده قدرت حافظه، تقویت نماینده دندان ها و مانع بروز بسیاری از بیماری های دهان و دندان است.
سیب گلاب به دلیل آنکه با پوست مصرف می گردد منبع خوبی از فیبر غذایی و پکتین است که در حفظ سلامت انسان و پیشگیری از یبوست نقش مهمی دارد. خواص سیب آنقدر زیاد است که افراد با خوردن یک عدد سیب در روز می توانند بدن خود را در برابر بیماری ها بیمه نمایند.3
خیارچندین مطالعه نشان داده است که خیار و کاهش قند خون با هم رابطه دارند و مصرف آن می تواند از بعضی دیابت ها جلوگیری کند. یک مطالعه که روی حیوانات صورت گرفته بود، نشان داد که خیار به طور موثری باعث کاهش قند خون شده و آن را کنترل می نماید. یک مطالعه دیگر که روی موش های دیابتی انجام گرفته، نشان داد که مصرف پوست این میوه باعث کاهش تاثیرات دیابت و کاهش قند خون می گردد.4
گلابیگلابی سرشار از ویتامین های A، B1، B2، C و E و همچنین فیبر، است که به تنظیم سطح قند خون، کاهش کلسترول، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سلامت دستگاه گوارش یاری میکند. به علاوه، گلابی کربوهیدرات و کالری کم دارد، و شاخص قند خون آن 38 است.
گلابی به خصوص برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع 2 هستند، و نسبت به انسولین حساسیت دارند سودمند است.
اندازه مصرف:یک گلابی کوچک و یا میانه می توانید بعنوان دسر و یا به عنوان یک میان وعده های شیرین بخورید.5
گیلاسیکی از جواهرات طبیعت در فصل بهار است و یک فنجان از آن تنها 100 کالری دارد.
گیلاس پایین ترین اندازه قند خون را دارد. گیلاس حاوی آنتی اکسیدان، بتا کاروتن، ویتامین C، پتاسیم، منیزیم، آهن، فیبر و فولات است.
به علاوه، گیلاس حاوی آنتوسیانین است که دیابت را کنترل نموده با بیماری های قلبی، سرطان مقابله میکند.گیلاس به شکل تازه ، کنسرو، یخ زده یا خشک شده می توان سرو کرد.
شاخص قند خون:22
اندازه مصرف:روزانه نصف فنجان توصیه می گردد5
پی نوشت:
1.www.tasvirezendegi.com
2.www.jadidtarin.com
3.www.imna.ir
4.www.plaza.ir
5.www.hidoctor.ir
منبع: راسخون