اجازه دهید بچه ها خاک بازی نمایند
به گزارش درگ فایل، ایرنا نوشت: نتایج پژوهش محققان حاکی از این است که محیط سرسبز، سیستم ایمنی بدن بچه ها را تقویت می نماید.
کارکنان تعدادی مهدکودک در فنلاند، در مهدهای کودک چمن مصنوعی پهن کردند، زیر درختان جنگلی، زیرگیاه (بوته ها و درختان کوچک تری که زیر گیاهان بزرگ تر می روید) کاشتند و به بچه ها اجازه دادند تا از محصولات داخل گلشنه ها (جعبه های بزرگ دارای خاک مناسب که برای پرورش گل و گیاه به کار می رود) مراقبت نمایند، در مدتی کوتاه، سیستم ایمنی بدن بچه ها بهبود یافت. لنفوسیت تی (از انواع سلول های دستگاه ایمنی بدن) و سایر نشانگرهای ایمنی در خون بچه ها سه، چهار و پنج ساله این مهدهای کودک سبز، در مقایسه با سایر بچه ها که به مهدهای کودک استاندارد شهری می رفتند و در حیاط هایی از سنگ فرش، کاشی و ماسه بازی می کردند، در مدت 28 روز افزایش یافت.
مارجا روسلوند (Marja Roslund)، دانشمند محیط زیست از دانشگاه هلسینکی در فنلاند، شرح داد: دریافتیم که میکروبیوتای (ریززیواگان) روده بچه های که در محیط سرسبز هستند، مشابه میکروبیوتای روده بچه های است که هر روز از جنگل بازدید می نمایند.
پژوهش قبلی نشان داده است که قرارگرفتن در فضای سبز به نوعی با عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن مرتبط است. آزمایش اخیر در فنلاند اولین آزمایشی بود که محیط شهری بچه ها را دستکاری و سپس تغییرات در میکروبیوم آن ها و سیستم ایمنی بچه ها را آزمایش کرد. یافته های این پژوهش به همه پرسش ها پاسخ نمی دهد؛ اما نشان می دهد تغییر در میکروب های محیطی ممکن است به راحتی بر میکروبیوم (ریزاندامگان هم زیست؛ همه ژن ها و توده سلول های ریزاندامگان مستقر در یک بخش ویژه) تثبیت شده در بچه ها تأثیر بگذارد و به سیستم ایمنی آن ها یاری کند.
این نظریه که محیط غنی از موجودات زنده بر ایمنی بدن ما تأثیر می گذارد، به عنوان فرضیه تنوع زیستی شناخته می گردد. بر اساس این فرضیه، از دست دادن تنوع زیستی در منطقه ها شهری ممکن است حداقل تا حدی مسئول افزایش اخیر بیماری های مرتبط با سیستم ایمنی باشد.
یک مهدکودک، قبل (تصویر سمت چپ) و بعد (تصویر سمت راست) از استفاده از فضای سبز
روند پژوهش چگونه بود؟
در این پژوهش، میکروب های محیطی یافت شده در حیاط 10 مهدکودک مختلف شهری را مقایسه کردند که در مجموع از 75 کودک بین سه تا پنج سال مراقبت می کردند. بعضی از این مهدهای کودک حیاط های شهری استاندارد با بتن و ماسه داشتند، در حالی که بعضی دیگر بچه ها را برای بازدید از طبیعت، بیرون می بردند، و چهار مهدکودک در حیاطشان چمن و زیرگیاه کاشته بودند. به بچه های این چهار مهدکودک فرصت داده شد تا پنج بار در هفته، طی 28 روز، در حیاط نو مهدکودک خود بازی نمایند. هنگامی که محققان میکروبیوتای پوست و روده بچه ها را قبل و بعد از آزمایش میزان گیری کردند، متوجه شدند آن ها در مقایسه با اولین گروه از بچه ها که به مدت یکسان در مهدهای کودک با فضای سبز کمتر بازی می کردند، نتایج بهتری دارند.
محققان دریافتند در این مدت کوتاه، میکروب های روی پوست و روده بچه هایی که به طور منظم در فضای سبز بازی می کردند، تنوع بیشتری پیدا نموده است؛ این ویژگی به طور کلی با سیستم ایمنی سالم تر مرتبط است. این نتایج تا حد زیادی با شرایط گروه دوم بچه ها که روزانه اوقاتی را در طبیعت گردش می کردند، مطابقت داشت.
به گفته محققان، نتایج این پژوهش، این فرضیه را تأیید می نماید که تماس با طبیعت از اختلالات سیستم ایمنی مانند بیماری های خودایمنی و آلرژی ها جلوگیری می نماید.
تحقیقات نشان می دهد که بیرون رفتن برای بینایی کودک مفید است و حضور در طبیعت در کودکی با بهبود سلامت روان مرتبط است. بعضی از مطالعات اخیر حتی نشان داده اند که فضاهای سبز با تغییرات ساختاری در مغز بچه ها مرتبط هستند.
محققان توصیه می نمایند که به بچه ها اجازه داده گردد در گودال ها و با خاک ارگانیک بازی نمایند. آن ها معتقدند پیوند با طبیعت در کودکی برای آینده اکوسیستم های (اکوسیستم های) سیاره مان نیز مفید است؛ زیرا بچه های که زمانی را در فضای باز می گذرانند، بیشتر تمایل دارند که در بزرگسالی دوستدار محیط زیست شوند.
در نهایت، آن ها تأکید می نمایند که همه بچه ها واکسن کزاز را دریافت نموده باشند.
5858
منبع: خبرآنلاین