درمان خانگی سرفه شدید و مزمن

به گزارش درگ فایل، درمان خانگی سرفه های شدید و مزمن با استفاده از عسل، لیمو، آناناس، آویشن، گل ختمی، چهارگل، چهارتخمه و ترکیبات گیاهی دیگر امکان پذیر است.

درمان خانگی سرفه شدید و مزمن

سرویس سرگرمی - خیلی از ما سرفه های شدید و مزمن را مخصوصا در فصل زمستان تجربه کرده ایم. اگرچه سرفه به خودی خود یک بیماری نیست اما علامتی است که می تواند علل مختلفی داشته باشد؛ از سرماخوردگی و مسائل ریوی گرفته تا آلودگی و خشکی هوا. در ادامه ابتدا با تعریفی از سرفه و علل آن و سپس با درمان خانگی سرفه شدید با شما هستیم.

سرفه چیست؟

سرفه خروج سریع هوای بازدمی بر اثر انقباض عضلات تنفسی است. در واقع سرفه نوعی واکنش دفاعی بدن (رفلکس) به مواد محرک تنفسی یا آلودگی هوا یا برای دفع ترشحات در هنگام بیماری است. سرفه به دو نوع تر و خشک تقسیم می شود؛ در سرفه تر در آب دهان خلط چرکی دیده می شود ولی در سرفه خشک این طور نیست. بسکمک سرفه را نگهبان ریه می دانند، یک بازدم انفجاری و مکانیزمی حفاظتی که برای پاک کردن ریه ها از ترشحات و اجسام خارجی ایجاد می شود.

علت سرفه چیست؟

سرفه به تمیز نگه داشتن گلو از خلط و دیگر مواد محرک کمک می نماید. با این حال، سرفه مداوم می تواند علامتی از وجود یک شرایط جسمانی خاص در بدن باشد.

  • یک دوره کوتاه مدت سرفه که دو تا سه هفته طول بکشد و شروع سریع و کم شدن تدریجی دارد، می تواند نشانه ای از یک سرماخوردگی، آنفولانزا و یا عفونت سینوس باشد. حملات سرفه که سه هفته یا بیشتر طول بکشد، ممکن است نشانه ای از آلرژی یا یک بیماری زمینه ای دیگر باشد.
  • اگر شما بلافاصله بعد از قرار دریافت در یک محیط و یا فصل خاص سرفه داشتید احتمالا سرفه شما ناشی از آلرژی است. در آلرژی مواد حساسیت زا باعث تحریک سیستم ایمنی بدن شده و در واکنش با آن مواد شیمیایی به نام هیستامین آزاد می نماید و در نتیجه سرفه ایجاد می شود.
  • برخی علل دیگر سرفه عبارتند از: عفونت، رفلاکس معده ، آلودگی هوا، سینوزیت، جسم خارجی، علل روانی.

درمان خانگی سرفه شدید

درمان قطعی سرفه نیاز به تشخیص پزشکی و رفع علت اصلی آن دارد اما به طور عمومی می توان با راهکارهای طب سنتی و داروهای گیاهی نیز به درمان سرفه کمک کرد.

عسل

مطالعات نشان داده است عسل در کمک به تسکین سرفه حتی از از داروهای حاوی دکسترومتورفان (یک سرکوب کننده سرفه است) موثرتر می باشد.

  • از آنجا که عسل نرم کننده و تسکین دهنده است و آب لیمو می تواند به درمان احتقان کمک کند، فقط کافی است مقداری چای در یک لیوان بریزید و به مقدار دلخواه، عسل بهاره و آبلیموی اصل را در آن حل کنید. این نوشیدنی می تواند در رها شدن از سرفه های مزمن و شدید به شما کمک کند.

آویشن

آویشن از گیاهان پرمصرف در درمان سرفه است. آویشن باعث باز شدن مجاری تنفسی و هوایی شده و خواص ضد انقباضی و ضد میکروبی دارد. از آویشن، فرآورده های دارویی مختلفی ساخته شده که سازمان نظارت بر امور داروی وزارت بهداشت هم آن ها را تایید کرده است. از آن جمله می توان شربت های توسیان، تیمیان، تیمکس، تیم آربا، برونکوباریج و برونکوتیدی را نام برد.

  • برای استفاده از آن چند گرم پودر خشک شده گیاه را داخل یک لیوان آب جوش بریزید و 20 دقیقه دم کنید. سپس محلول را صاف و میل کنید. دم کرده یا جوشانده آویشن را می توانید با عسل و لیمو نیز مصرف کنید.

آناناس

مصرف آناناس برای درمان سرفه کمی دور از ذهن به نظر می رسد. با توجه به بررسی های تحقیقاتی بر ارزش دارویی آناناس، شواهد نشان می دهد که ماده ای به نام بروملین در آن وجود دارد که یک آنزیم موجود در میوه های گرمسیری است. بروملین موجود در آناناس می تواند به سرکوب سرفه و نرم کردن خلط در گلو کمک کند.

  • مکمل های بروملین نباید توسط بچه ها و یا بزرگسالانی که رقیق کننده های خون مصرف می کنند استفاده شود همچنین، مراقب باشید استفاده از این مکمل روی آنتی بیوتیک هایی مانند آموکسی سیلین اثر کرده و جذب آنتی بیوتیک را افزایش می دهد لذا قبل از مصرف مکمل های جدید و نا آشنا با پزشک خود صحبت کنید.

چهارتخمه و چهارگل

در طب سنتی استفاده از چهارگل (گل پنیرک، گل بنفشه، گل ختمی، گل نیلوفر یا گل نسترن) و چهارتخمه (قدومه، اسفرزه، بارهنگ، سه پستان و تخم مرو) در درمان سرفه رایج است. این ترکیبات گیاهی یک داروی عمومی به حساب می آیند که سردی و گرمی را باهم پوشش می دهند و توصیه می شود هر دو ساعت یکبار توسط بیمار مصرف شود.

  • استفاده از بخور چهارگل هرشب به مدت پنج دقیقه باعث می شود تا ریه ها کاملا گرم و مرطوب شود.

گل ختمی

گل ختمی که گیاهی با طبع سرد است اثرات ضدالتهابی و ضدسرفه قوی دارد و مصرف جوشانده گل ختمی نیز به دلیل داشتن ترکیبات نرم کننده می تواند برای درمان سرفه های خشک و مزمن مفید باشد و دارای اثرات خلط آور خوبی است. استفاده از تمامی رنگ های گیاه ختمی در فصول مختلف برای پیشگیری و یا بهبود سرفه های خشک بسیار موثر است اما گفته می شود رنگ سفید آن به همراه چای معجزه می نماید.

  • امروزه، شما می توانید ریشه گل ختمی را در چای و یا به شکل کپسول دریافت کنید هر چند برای بچه ها توصیه نمی شود.

چند ترکیب گیاهی موثر در درمان خانگی سرفه شدید

1. آویشن را با مقداری نعناع و شیرین بیان مخلوط کنید. از هرکدام 2 قاشق چای خوری در یک فنجان ریخته و درب آن را گذاشته و بگذارید به مدت نیم ساعت خیس بخورد. سپس محلول را صاف کنید و نصف فنجان عسل به آن اضافه کنید و بر روی حرارت ملایم بگذارید تا آرام با یک دیگرمخلوط شوند. هر زمان که احساس گلو درد و سرفه داشتید مقداری از این مخلوط مصرف کنید.

2. جوشانده گل ختمی، آویشن و زنجبیل به همراه عسل و لیمو از جمله گیاهان دارویی است که برای کاهش یا درمان سرفه های شدید موثر هستند.

3. حدود 40 قطره تنتور شیرین بیان در یک لیوان آب گرم و نیز یک قاشق موم عسل را که می تواند باعث روان شدن مخاط و کاهش سرفه شود را با هم خلوط کنید و مصرف نمایید. البته مصرف آن برای کسانی که دارای فشارخون بالا هستند، ممنوع است.

4. از ترکیب زنجبیل، پیازچه و عسل و سپس جوشاندن آن برای حدود 10 دقیقه و نوشیدن آن برای چند بار به عنوان یک معجزه گر برای کاهش یا درمان سرفه های شدید یا مزمن نام برده شده است.

5. دم کرده عناب و زنجبیل نیز در کاهش سرفه بسیار موثر است.

چند توصیه در درمان سرفه های شدید

  • یکی از دلایل سرفه، خشکی هوا است به همین دلیل توصیه می شود از بخور استفاده شود تا هوا مرطوب شده و مسائل تنفسی کمتر شود. به ویژه بخور سرد در منزل یا محل کار برای تمامی افراد و مخصوصا کسانی که از مسائل تنفسی از جمله سرفه مزمن، سینوزیت یا حساسیت های تنفسی رنج می برند، مفید است.
  • بهتر است از خوردن مایعات سرد به خصوص پس از خواب و مصرف غذاهای سرخ شده و با ترکیبات اسیدی مثل ترشی در زمانی که فرد دچار سرفه است خودداری شود.
  • ماساژ قسمت بالایی قفسه سینه و ناحیه زیر شانه ها تا دیافراگم نیز روش بسیار خوبی در تحریک ریه ها برای بهتر شدن تهویه و روان شدن جریان مخاط و کاهش سرفه است.
  • مصرف غذاهای ملین مثل حریره، آش کدو و میوه های پخته شده را برای تسکین سرفه موثر است.
  • مصرف آش سبزی و سوپ سبزیجات حاوی گشنیز، جعفری و اسفناج مفید است.
  • می توان حریره بادام را نیز به عنوان نرم کننده سینه و کاهش سرفه مصرف کرد.
  • جویدن به دانه یا مصرف دم کرده آن نیز در کاهش سرفه بسیار موثر است.

اگر سرفه شما بیش از سه هفته طول کشید به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. اگر تنگی نفس، سرفه خونی یا مسائل غیر قابل توضیح مثل (از دست دادن وزن و یا تب) دارید باید فورا به پزشک مراجعه نمایید.

منبع: setare.com
انتشار: 17 آبان 1399 بروزرسانی: 17 آبان 1399 گردآورنده: dragfile.ir شناسه مطلب: 662

به "درمان خانگی سرفه شدید و مزمن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان خانگی سرفه شدید و مزمن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید